Haideti sa nu ne "ratacim" printre calcule, ci sa ramanem la placerea de a gati, dar mai ales de a savura un preparat delicios...
Let's be GOURMET!!!
eugenm scrie:Va impartasesc o reteta "furata" de la gazda noastra din Rio de Janeiro (de unde ne-am intors recent) :
Bolinho de Chuva :
1. Intr-un bol nu foarte mare puneti cca 150g faina ;
2. Adaugati o lingurita de praf de copt ;
3. Mai puneti doua linguri de zahar pudra (sau mai mult daca va place mai dulce) ;
4. Si un varf de sare dupa care omogenizati bine ;
5. Incepeti cu patru-cinci linguri de lapte si amestecati bine ;
6. Continuati sa adaugati lapte, omogenizand bine compozitia, pana cand obtineti o consistenta usor lichida (trebuie sa cada de pe lingura ca si cand ar fi miere) ;
7. Taiati o banana bine coapta in rondele de cca 1 cm grosime si pe acestea in jumatate (sau in sferturi) ;
8. Incingeti intr-o tigaie 2-3 degete de ulei de floarea soarelui ... Aveti grija focul trebuie sa fie mediu astfel incat uleiul sa nu fie foarte incins altfel "gogoselele" se vor arde ;
9. Luati cu lingura o bucata de banana si aruncati-o in compozitie astfel incat sa fie acoperita complet de aceasta ;
10. "Pescuti" tot cu lingura bucata de banana dar si ceva compozitie ;
11. "Scurgeti" usor continutul lingurii in uleiul incins astfel incat sa obtineti o mica gogoasa in care sa fie bucata de banana ;
12. Nu trebuie lasat mult (maxim un minut) si se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa maxim un minut dupa care se scoate si se pune pe un servet de hartie pentru a inlatura uleiul in exces ;
13. Pe o farfurie separata amestecati zahar alb granulat (dar granulatia sa fie fina) cu praf de scortisoara ;
14. Tavaliti gogoasa prajita prin amestecul de zahar si scortisoara si mancati cat este cald !
O sa fiti surprinsi de gust ... Amestecul de gusturi, banana cu scortisoara si zahar, este nemaipomenit !
Daca este cineva interesat am sa detaliez reteta de mai sus cu poze !
Ade scrie:Tre' sa ne zici si reteta, sa ne mai treaca necazu ratarii de acu 15 ani
alinuta123 scrie:PRAJITURA CU BLAT DE BEZEA SI CREMA DE NESS
DSC_0106.JPG
Este una din prajiturile mele preferate, pe care am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale (fotografia de mai sus e ceva mai veche )...
Sper sa va placa si voua!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori