Obiceiuri prin taverne
Zrnovski Makarun e mâncarea tradițională pe insulă.
IMG_1035.jpegIMG_1036.jpeg
Surprinzător, cafeaua a la turc o găsești în toate meniurile. Uneori e singurul fel de cafea din meniu, de obicei la agroturizam.
Pogacici sunt niște langoși mici, aluatul are fenicul în el. Se oferă de obicei ca gustare din partea casei. Într-o tavernă se oferea în loc de pâine.
Desertul insulei: smochine umplute cu alte fructe(mure, migdale, stafide) trase în ciocolată(variantă: trasă inițial în bezea și după aia în ciocolată) și congelate. Porția e de 3 bucăți.
e47bc516-c381-47ab-a6e4-cac4f940c820.jpg
Vinurile casei sunt de obicei alb: de Korcula, Posip și mai rar Grk, care e scump. roșu: Plavac Mali din peninsula Peljesac. Bere bună găsești rar. Foarte rar.
Din partea casei se oferă de obicei:
- înainte de masă: pogacici, un fel de turtițe din dovlecei si fenicul, băutură(travarica la bărbați si medica-grappa cu miere- pt. femei)
- după masă: digestiv home made(pelicovac sau un fel de cireșată), desertul insulei