Am facut o data dar a iesit prea bun si pe urma ma striga in somn:
mananca-maaa, mananca-maaa!
E o bucatareasa care apare la un matinal, am mai facut mancare dupa retele ei, foarte ok:
http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%84%CF%8 ... E%BA%CE%BFIngrediente: 1 pachet de foi de placinta, 150 gr unt topit - pt foi.
Pentru crema: 2 l lapte, 4 oua, 6 galbenusuri, 200gr gris, 2 linguri de unt, vanilie, 200 gr zahar.
Pentru sirop: 700 gr zahar, 1/2 l apa, 1 baton de scortisoara, coaja de lamaie (nu rasa, ci intreaga).
Crema: punem laptele si zaharul intr-o cratita pe foc. Ouale si galbenusurile le batem si le amestecam cu grisul si vanilia. Luam 2 cani din laptele cald si punem putin cate putin si amestecand, in amestecul cu oua. Apoi turnam amestecul in cratita si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si punem cele 2 linguri de unt.
Ungem cu unt o tava. Punem o foaie de placinta, sa atarne spre exterior si o ungem cu unt. Punem urmatoarea foaie care sa atarne in cealalta parte si ea unsa cu unt. Continuam asa cu 9 foi. Punem crema peste foi. Acoperim cu capetele foilor de dedesubt si deasupra punem inca 3 foi - si ele unse cu unt si impungem capetele lor sub foile de jos. Portionam Galaktoburek-ul si il stripim deasupra cu putina apa. Coacem la 180 grade (ideal e sa aveti cuptor care coace si de sus) pentru o ora. Lasam sa se raceasca.
Pentru sirop se fierb la foc mic toate ingredientele aprox 8 minute. Scoatem coaja de lamaie si turnam usor, fierbinte peste galaktoburek-ul rece.
Sau te duci si iti iei unul de la cofetarie, ca altfel o sa vezi ca te striga si pe tine in somn.