Briose cu lamaieIngrediente:=150 g unt
=150 g zahar pudra
=150 g faina
=3 oua
=coaja rasa de la o lamaie galbena
=coaja rasa de la o lamaie verde
=1 plic de praf de copt
=1 praf de sare
Pentru cei care doresc si
Glazura:=100 g zahar pudra
=150 ml lamaie
Mod de preparare:1. Se mixeaza untul (la temperatura camerei sau putin incalzit) cu zaharul si, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare.
2. Se pun si faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, cojile rase ale celor 2 lamai (spalate foarte bine inainte) si sarea.
3. Se bat albusurile spuma tare (ca pentru bezea) si se adauga la final, amestecand usor (cu telul) numai de jos in sus. Se toarna in formele de hartie pentru briose, care se aseaza in tava speciala pt briose si se dau la copt (la foc mediu) pt 35-45 min.
Se scot din tava si se lasa la racit.
4. Pentru glazura, se amesteca energic sucul de lamaie si zaharul, pana se obtine un sirop mai gros. Se toarna imediat peste briose si se lasa sa se inchege.
Amprenta personala:= am dublat cantitatile din reteta, obtinand astfel 18 briose mari (pe care le-am copt in cuptor) si 14 mici (pe care le-am copt cu ajutorul aparatului special pt briose, care se comercializeaza acum la Lidl);
= am adaugat in compozitie si o fiola de esenta de lamaie;
= pentru ca destinatia brioselor va fi in principal pachetelul de la scoala al fetelor, am renuntat la glazura de lamaie si le-am ornat cu fulgi de ciocolata neagra, adaugati brioselor inainte de a le introduce la cuptor.
Pofta buna!Am si ceva foto, dar sa vedem daca gasesc vreuna cat de cat ok...
BRIOSE 2014 017.jpgBRIOSE 2014 021.jpgBRIOSE 2014 023.jpgBRIOSE 2014 025.jpgBRIOSE 2014 026.jpg
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.