Bagajul de vacanță

O lista cu articolele pe care să le pui în bagaje când pleci în vacanță pe insula Thassos

Bagaj vacanta Thassos

Pregătirea bagajului de vacanță este una din activitățile noastre preferate. Înseamnă că, în sfârșit, numărătoarea zilelor – sau A.M.R.-ul, cum îi spunem noi pe grup – se apropie de sfârșit. Ți-am pregătit o listă, gata de tipărit și de bifat, cu articolele care nu trebuie să-ți lipsească din bagajele pentru vacanța din Thassos.


Bagajul de vacanță – descarcă lista completă

În rândurile ce urmează, am evidențiat câteva dintre articolele esențiale, plus câteva la care, poate, nu te-ai fi gândit.

Crema de plajă. Nu este întâmplător pusă prima pe listă. Soarele a devenit, în ultimii ani, necruțător și afectează din ce în ce mai grav pielea celor dornici de stat pe-afară. Indiferent dacă stai pe plajă sub umbrelă sau când e cerul înnorat, ori mergi la plimbare în plină zi, nu uita să iei cu tine și să folosești crema cu protectie solară.

Ochelari sau mască de snorkeling. Insula Thassos este celebră pentru plajele extrem de variate și frumoase. În apele multor dintre aceste plaje, vei descoperi zone cu sute și sute de pești pe care îi poți admira folosind ochelarii sau masca de snorkeling.

masca snorkeling ochelari snorkeling

Umbrelă și scaune de plajă. Plajele din Thassos au zone libere generoase, în care poți să îți instalezi propria umbrelă, cearșaf sau sezlong.

Ladă frigorifică. Dacă stai la cearșaf sau sub umbreluța proprie, este chiar recomandat să ai o băutură sau gustări care să asigure o bună hidratare. Atenție, însă: pe plajele amenajate nu este permis accesul cu produse din afară.

Încălțăminte sport. Thassos îți oferă o mulțime de opțiuni pentru explorarea frumuseților naturale. Fie că mergi în drumeție pe muntele Ipsarion, faci o vizită la cascadele Kefalogourna din Theologos, ori vrei să vezi Giola, este bine să porți încălțări potrivite pentru a parcurge drumul cu denivelări și uneori abrupt.

ipsarion kefalogourna giola

Fenistil (sau orice altă cremă similară). S-a dovedit eficient atât în cazul înțepăturilor de țânțari sau de viespe, cât și în cazul întânirilor cu meduze.

Autan (sau orice alt repelent pentru insecte). În serile în care alegi să mergi la plimbare, iei cina la o tavernă ori ieși la dans, e bine să fii pregătit contra țânțarilor.

Prelungitor. Un articol la care poate că nu te-ai fi gândit, dar de care sigur ai nevoie în camera de hotel sau apartamentul închiriat. La cate dispozitive electronice avem cu noi în această epocă, prizele din cameră se pot dovedi a fi insuficiente.

Carte de citit – ca să-ți antrenezi, chiar și în vacanță, cel mai important dintre mușchi. În cazul în care o uiți sau termini de citit, e bine să știi că avem Biblioteca Centrală Thassos. Aici vei găsi cărți în limba română, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

BONUS – o lista de lucruri care s-au dovedit a fi complet inutile, după o mică cercetare pe grupul nostru: trusa de machiaj, fierul de călcat, ac și ața de cusut, pantofii cu toc, haine (prea) elegante sau prea multe, placa de păr. Unii membri au inclus pe lista de “nefolosite” și medicamentele sau asigurarea, dar pe acestea le putem include în categoria “better safe than sorry”.


Bagajul de vacanță – descarcă lista completă

Search