Taverna Neromilos

Ceva bun, în tihnă, la moara de apă, în pădure

Descoperiți locuri inedite în inima naturii – Taverna Neromilos, din pădurile satului Theologos. Gusturi tradiționale, experiențe autentice

Neromilos / Moara de apă– Tavernă, cafenea, fermă multi funcțională vizitabilă. Amplasată într-o zonă istorică, în pădurile răcoroase din preajma satului de munte Theologos, taverna este unul din acele locuri puțin cunoscute din Thassos. Aici puteți petrece momente de relaxare în mijlocul naturii, departe de agitația din stațiunile de pe țărm.

Se ajunge ușor, după ce străbateți satul Theologos, în capătul cel mai îndepărtat de Potos, șoseaua cotește la 180 de grade pentru a vă readuce spre Potos. În acea curbă, mai este un drum betonat ce duce spre munte și un drum forestier, bun, cu pământ pe care ajungeți la Neromilos, prin pădure, după aproximativ 600 – 700 m.

Taverna este deschisă din luna mai până la începutul lunii octombrie, de la ora 10 până la ora 22 sau chiar mai târziu, până când ultimul oaspete pornește spre casă. Vă puteți ospăta cu câteva feluri tradiționale, pregătite special la comanda dumneavoastră, din carne, cu legume din grădina proprie. Legumele sunt organice – fără îngrășăminte chimice, ca și plantele aromatice și medicinale pe care le puteți vedea în zona de fermă legumicolă.

”Desertul pe care vi-l recomandăm este iaurtul cu nuci și miere – totul de la ferma noastră. Iar ca răcoritoare, apreciată este limonada proaspătă, din lămâii noștri. Pentru aici sau pentru acasă, avem dulcețuri și gemuri din fructele din livada proprie.”

Copiii se pot amuza văzând caprele zburdând în spațiul larg al fermei, practic libere. Sunt la fermă și oi, găini, curcani, gâște, porci. Multe dintre mâncărurile servite la taverna sunt preparate din ceea ce se produce în fermă.

Panouri foto-voltaice asigură electricitatea, nefiind racordați la rețeaua publică. Pe aceste locuri, înainte de a se întemeia satul Theologos, erau pământurile lucrate de călugări, rodnice datorită izvorului Agia Vasilki.

Acum, sub o placă de beton, este rezervorul în care se strâng captările izvoarelor de munte, ce alimentează cu apă cu pH 7,1, satul Theologos. De aici, continuând pe un drum accidentat, cu ATV-ul sau motocicleta se ajunge în satul de coastă Kinira.

”Suntem o familie tânără, care am pus suflet și am construit acest loc minunat, muncind încontinuu, din anul 2000. Vă așteptăm cu drag, la o masă bună, la o gustare, la o cafea sau la un desert, să vă tihnească liniștea și răcoarea din munte!”

Date de contact Taverna Neromilos:

Localizare: https://www.google.ro/maps/place/40%C2% … 4d24.70828
Theologos
https://www.facebook.com/neromilos.thassos
Tel.: +30 6982941240

Evaluează și scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Theologos
Direcții

Recomandăm pentru: - unicitatea locului, tradiția culinară autentică în atmosferă liniștită, în pădure, lângă apă; - produsele organice din grădina proprie, ingredientele locale de calitate; - experiența rurală autentică.

↓ Harta recomandărilor Forum Thassos

↓ Harta parcărilor din Thassos