Taverna Agistri

De-ale mării - tradiție și prospețime

Taverna Agistri, pe malul mării, pe plaja din Limenaria, un loc special, unde tradiția întâlnește prospețimea gastronomică, oferind o experiență culinară autentic grecească.

Taverna Agistri se afla pe plaja stațiunii Limenaria, în capătul dinspre satul Skala Maries, într-o zonă liniștită,  care își păstrează farmecul tradițional.

Știați că αγκιστρι (agistri) înseamnă ac de pescuit?

Profilul localului este pescăresc, cu pește zilnic proaspăt și fructe de mare.

Panaiotis – proprietarul – este pescar și se pricepe nu doar să prindă caracatița, ci să o și gătească, ca un adevărat maestru. Unge tentaculele cu ulei de măsline și condimente și le lasă câteva zile la soare. Acestea prind un gust special și apoi sunt numai bune de pus pe grătar.

La malul mării, unde briza face agreabile cele mai toride zile, Taverna Agistri vă răsfață cu preparate tradiționale, dar mai ales cu pește proaspăt, pe alese, fructe de mare și, desigur, caracatiță “bronzată”, după rețeta menționată.

Taverna este frecventată des și de către localnicii insulei, aducând o autenticitate locală în atmosferă.

Aveți la dispoziție șezlonguri și umbrele pe plajă, iar pe durata zilei de plajă faceți o pauză pentru un prânz delicios la terasă.

Terasa este deschisă până seara târziu, putând să vă bucurați de o atmosferă de excepție la malul mării.

Daca veniți în Limenaria dinspre Skala Maries, după pancarta de intrare în Limenaria faceți pe prima stradă la dreapta. Pe țărm faceți stânga și o sa vedeți tentaculele care se bronzează.

Este loc de parcare chiar acolo, un spațiu mare, rezervat.

Puteți ajunge și pe jos, într-o plimbare de 5 minute, din zona portului Limenaria, urmând țărmul, apoi pe străduțe, până vedeți iar marea. Încercați o dată și cu siguranță veți reveni, pentru mâncarea gustoasă, atmosfera relaxantă și priveliște.

Dacă vă întrebați ce să gustați, recomandăm cu încredere întregul meniu divers și proaspăt. Fotografiile din galerie vă vor dezvălui câteva preparate, inclusiv pește proaspăt, caracatiță, bouyourdi perfect preparat. Sau kokinisto – un deliciu grecesc cu carne de vită și sos de roșii,  salata grecească, dovlecei pane și tzatziki.

Vă lăsăm să descoperiți desertul loukoumades preparate pe loc, fierbinți, însiropate, însoțite de înghețată de vanilie.

Date de contact pentru Taverna Agistri:

Localizare: Limenaria
https://www.google.ro/maps/place/40%C2% … x0!6m1!1e1

Facebook: https://www.facebook.com/TavernaAgistriLimenaria
Telefon: 0030 6974 073 269

 

Evaluează și scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Limenaria
Direcții

Recomandăm pentru: - preparatele din pește proaspăt și fructe de mare; - arta pregătirii și preparării caracatiței; - amplasarea pe faleză, cu perspectiva mării, departe de aglomerație; - mâncare gustoasă, din bucătăria grecească.

↓ Harta recomandărilor Forum Thassos

↓ Harta parcărilor din Thassos