toate tavernele devin tourist trap pe timp de vara. Adevarat ca unele mai mult decat altele. Daca vrei peste vara barbuni pescuiti local, inseamna ca trebuie sa mergi mai spre Turcia sau mai la sud de Creta. Peste vara vei gasi din apele de pe langa Thassos doar o varietate a barbunului, mai "inferiori" dar la fel de buni, denumiti de localnici "koutzumura". Bineinteles, multi ii vand ca fiind barbuni. Si mai multi (turisti) ii mananca (cu mandrie) ca fiind barbuni
) . Fagri, Lavraki, Tzipoura (Dorada) se gasesc de crescatorie, adusi proaspeti de la Kavala. Sardinele se pescuiesc local aproape all year-round. Mai sunt pescari care mai apar cu diverse capturi interesante (dog fish, angel fish), dar depinde de multi factori. In Skala Potamia, un astfel de pescar livreaza cam tot ce prinde tavernei Krambousa. Bineinteles, ca pe acelasi sistem functioneaza si alte taverne, in general cele care au un frigider cu pesti la intrare, de unde iti poti alege "pranzul" . Mai poti vedea captura zilei si la magazinele locale de peste. Orientativ poate functiona. Vezi ca sunt si 2 dubite care livreaza peste plimbandu-se prin statiune ( un vw transporter alb cu dungi portocalii, si un kangoo galben). Doar privind in bena lor poti sa iti dai seama ce poti sa ceri in ziua aia de la taverne si sa stii sigur ca sunt proaspeti.
O veritabila (cu numele) Psaro Taverna gasesti la Aliki, pe coasta plajei. Am fost anul asta mai prin Aprilie si in momentul ala nu aveau decat sardele pescuite local. Dar suficient pt ca sunt senzatie proaspete pe gratar.
P.S. La ei nu exista METRO, ci MAKRO
http://www.makro.gr/public/home