Aventura de Paste din acest an o vom petrece in superbul Pacific de Sud in prea putin cunoscuta (pentru turisti) Tonga ... Ultimul regat din Pacificul de Sud si singura tara din aceasta zona care si-a pastrat suveranitatea dealungul timpului ... Este locul pe care idolul meu James Cook l-a denumit "The friendly islands", desi luptatorii tongalezi au fost printre cei mai temuti razboinici polinezieni ... Este un loc inca nebatatorit de industria turistica, un loc unde traditiile insulare s-au pastrat, un loc unde barbatii, inca, se strang in fata unui tanoa sa bea kava dezbatand problemele cotidiene ...
Drumul va fi "dureros", cu multe escale si probabil ca ne vor trebui nervi de otel ... Luni vom decola din Otopeni catre Londra, nu de alta dar sa avem de unde sa ne intoarcem. De la Londra vom decola cu un British Airways intr-un elegant 777-200 catre Sydney cu o oprire tehnica (probabil realimentare) in Singapore. Din Sydney vom decola cu un Qantas in Auckland de unde cu un Virgin Australia vom decola catre Nuku'alofa in Tonga. In cifre drumul va arata astfel :
1. Bucuresti - Londra, zbor de 3 ore si 25 minute. Escala in Heathrow de 3 ore, zbor cu un A320 operat de BA ;
2. Bucuresti - Sydney, zbor de 22 ore si 30 minute cu o oprire tehnica in Singapore de cca 3 ore. Escala in Sydney de 4 ore si 30 minute, zbor cu un 777 operat de BA ;
3. Sydney - Auckland, zbor de 3 ore si 10 minute. Zbor cu 737 operat de Qantas Airways. In Auckland o sa ajungem la ora 14:40 si o sa stam pana a doua zi, cand, la ora 11:00 decolam catre Tonga ;
4. Auckland - Nuku'alofa, zbor de 2 ore si 38 minute cu un 737 operat de Virgin Australia.
Sotia mea ma necajeste zicandu-mi ca avem prieteni care isi fac un mini-concediu in timpul in care zburam noi din Bucuresti in Tonga.
Odata cu achizitionarea biletelor de avion am avut si o surpriza neplacuta, anume am aflat Romania este printre tarile pentru care locuitorii au nevoie de viza de tranzit daca trec prin Australia, chiar daca acestia raman in zona de tranzit a aeroportului international din Sydney (cazul nostru) pentru doar cateva ore. A trebuit sa ne punem pe treaba, asa ca ne-am facut dosarul complet (detaliere traseu, poze, copie legalizata dupa pasaport, bilete de avion, cazari, un formular standard completat) pe care l-am trimis cu DHL-ul in Serbia unde se afla ambasada Australiana care "pastoreste" si Romania. Obtinerea vizei de tranzit a fost gratis, DHL-ul nu

Mai avem de lamurit destule detalii pana Luni, dar cu rabdarea treci marea

Daca o sa mai imi gasesc ceva timp o sa mai povestesc cate ceva, pana atunci va lasa sa va uitati la unul din foarte putinele filme de prezentare a insulelor din Tonga : https://www.youtube.com/watch?v=Yc-oVFc ... EtB6v6eAgA