Marlani la volan

Discutii despre masini, motociclete, ATV-uri.

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde raitar » Mar Aug 18, 2015 3:23 pm

Eu spun ca nu are rost sa va riscati viata intrand in sicane cu un astfel de inconstient. Puteti in schimb sa trimiteti un email la bpr@b.politiaromana.ro, in care sa descrieti situatia respectiva.
Au obligatia sa verifice cele spuse mai sus prin chemarea soferului respectiv la sectia de politie. Nu primeste amenda sau altceva dar in mod cert o sa regrete timpul pierdut. Ceea ce zic este ideal pentru un nesimtit-inconstient-grabit.
Mai jos vedeti un astfel de caz sesizat de mine, l-am avut scanat pentru blog.
Mailul iti ia tie 3 minute iar lui 2-3 ore , basca se mai si sperie un pic.

Eu spun ca merita.
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
http://blogulluiiocan.wordpress.com/
Sa-ti cunosti limitele este foarte important, sa-ti recunosti limitele este de admirat.
Avatar utilizator
raitar
 
Mesaje: 124
Membru din: Joi Ian 09, 2014 4:01 pm
Has thanked: 34 times
Been thanked: 291 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde Mihaela » Mar Aug 18, 2015 3:33 pm

Multumim pentru exemplul dat. Alin avea de gand sa opreasca atunci cand vede un echipaj de politie sa le povesteasca intamplarea, dar nu a fost nici unul.
Pe moment am vrut sa sun la 112 la cat de tare m-am speriat.
Ce ti-a facut acel sofer de ai dat email la politie?
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 989
Membru din: Lun Feb 24, 2014 10:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde HHR » Mar Aug 18, 2015 4:00 pm

Nu contest rolul preventiv-moralizator al practicii: sesizare+chemare la sediul politiei rutiere dar, nu are o baza legala (cel putin eu nu am gasit`o). Pe de alta parte, o asemenea practica, in afara legii, zic eu, da posibilitatea unor sesizari cu caracter sicanatoriu (sa nu subestimam fantezia concetatenilor). Un oarecare, suparat pe mine din cu totul alte motive decat cele legate de traficul rutier, face o astfel de petitie in care sustine ca: pe drumul X din localitatea Y am circulat cu nu stiu ce viteza astronomica. Drept urmare, voi fi citat/invitat la politie sa mi se atraga atentia .... Pierd doua-trei ore bune. Neexistand un cadru legal ... nici macar nu pot sa`mi justific inocenta raportat la sesizarea aruncata jocandi causa si raman cu timpul pierdut si deplasarea la politie.
Mai mult decat atat, unde voi fi chemat ? La serviciul rutier de la domiciliul meu sau la cel din localitatea Y ? Daca refuz sa ma prezint sunt pasibil de vreo sanctiune ? Neprezentarea la organul de politie se sanctioneaza, din cate imi amintesc, cu amenda, dar ... care este temeiul chemarii mele ? Ipotetic, ... ma prezint in localitatea Y la serviciul rutier si pierd o zi intreaga. Dovedesc ca fapta reclamata nu`mi este imputabila, in concret, la momentul respectiv eram in alta localitate. Ce fac ? Dau in judecata Politia Romana motivat de faptul ca m`au chemat ... in afara unui cadru legal, in baza unei sesizari facute de o terta persoana ce nu are calitatea de a constata contraventii rutiere ?
Complicata treaba ... mai bine ma mustra in scris ... ma rusinez si se simte implinit si reclamantul. Justice is done !
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde AlinE » Mar Aug 18, 2015 7:29 pm

Ii dau dreptate lui HHR, chiar daca fac acum sesizare va fi cuvantul meu vs cuvantul lui, atata timp cat nu a existat un incident rutier (tamponare, atingere) nu pot demonstra nimic. Pur si simplu o sicanare din partea lui, urmata de "cu de toate din partea mea" urmata apoi de ceva nervi pt 25-30 km, din partea lui ca trebuia sa ma astepte si din partea mea ca ma incetinea in afara localitatilor.

Dambla, cunosc ce trebuia sa fac, dar am descis pe moment sa nu-l stresez cu niste becuri suplimentare, poate reactiona mai urat si clar nu se repara in 3 zile masina.
Hunter

Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic. E. BURKE
Avatar utilizator
AlinE
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1553
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:48 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 725 times
Been thanked: 3058 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde pozeDECAT » Mar Aug 18, 2015 9:37 pm

Banuiesc ca daca sesizarea are o potentiala componenta penala, adica sicanarea in trafic a fost poate chiar tentativa de omor, atunci aia trebuie sa cerceteze ca sa stie daca merge mai departe investigatia sau sau se termina cu NUP. Altfel de ce sa te cheme la sectie? Dar cum nu sunt jurist, "decat" imi dau si eu cu parerea. Asta imi aduce aminte ca am cautat sa vad care este cea mai ieftina camera de bord buna sau cea mai scumpa camera de bord proasta in ideea ca mi-as lua una, tocmai ca sa pot avea probe, la o adica.

Aia cu frana am facut-o in urma cu multi ani pe A1, mergand eu cu batranul meu Oltcit de atunci. Am depasit niste flacai la un moment dat. Dupa nu multi Km ii vad pe aia venind tare din spate si stand in fundul meu, pe principiul "adica_cum ma depasesti tu pe mine, bai?" sau ceva de genul asta. Niste pusti cocliti si teribilisti. Cand am piscat putin frana am avut satisfactia malefica sa-i vad in retrovizoare ca au franat cu sete panicarda, fluturand usor stanga-dreapta (banuiesc ca aveau si niste cauciucuri SH). Nu i-am mai vazut pe urma dar sper ca s-au oprit sa-si schimbe chilotii si sa-si noteze ca sa nu uite :twisted:
Dar nu recomand asta pentru ca mai recent, avand declansare rapida la enervare cand cineva sta in fundul meu la 130/h cand eu depasesc o coloana de TIRuri si n-am altceva de facut decat sa merg in continuare in depasire, am piscat un pic frana sa inteleaga imbecilul cu duba din spate ca ma streseaza sa fiu presat asa. Dupa aia s-a bagat deliberat in fata mea cu frane. Avea o fata de oligofren si e clar ca n-a inteles nimic si daca insistam ar fi scos un levier de sub scaun ... Deci cu pitecantropii nu e prudent sa intri in "dialog", ca prea multe filmari cu camera de bord am vazut din vastele teritorii rusesti ...
http://www.pozeDECAT.wordpress.com
Mârlănia salvează România!
Avatar utilizator
pozeDECAT
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 2558
Membru din: Joi Aug 21, 2014 12:11 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 14133 times
Been thanked: 12768 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde Mihaela » Mar Aug 18, 2015 10:21 pm

Povestea ta cu levierul mi-a adus aminte de o patanie in trafic de acum 13-14 ani. Eram cu tata in masina si cautam o adresa, mergand incet pe prima banda. Unul cu un Tico ne claxona de zor, tata a deschis geamul sa ii arate ca exista si banda a doua care e libera. La un moment dat a virat dreapta pe o alee intre blocuri.Vreo cativa m mai incolo ala a franat brusc, ne-a blocat si s-a dat jos din masina cu o bata de baseball vrand sa ii arate cateva scheme tatei. Era un barbat pe la vreo 35-40 de ani, vreo 1,60 m si ceva cm si in jur de 50 si ceva de kg. Tata I-a facut semn sa porneasca ca are treaba, ala nu si nu ca sa il puna la punct. Cand s-a dat jos tata din masina tipul ala a inlemnit. Nu stia cum sa-si mai ceara scuze si nu mai avea mult sa stea in genunchi. Tata are 1,90 si 120 kg :lol:
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 989
Membru din: Lun Feb 24, 2014 10:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde raitar » Mie Aug 19, 2015 12:42 pm

- evident ca este o scapare sau o fortzare a legii, chemarea la sectie in urma unesi astfel de sesizari, dar va intreb, sunt mai multi cei care sesizeaza gratuit sau din ce in ce mai multi si mai periculosi inconstinetii care provoaca astfel de incidente in trafic? De ce nu sa nu folosim legea, spiritul si scaparile ei pentru a preveni o tragedie?

- cel despre care am scris in sesizarea respectiva, mergea paralel cu mine si cu cel din fata si tragea brusc de volan spre noi ca si cum ar intra in noi (cred ca stiti la ce ma refer) asta dupa ce nu i-am permis sa intre de pe linia de tramvai dupa ce depasise toata coloana pe Stefan cel Mare, la intersectie fiind politist.

- sunteti siguri ca vreti sa riscati sa deveniti coautorul moral al unui accident poate chiar si cu victime, daca provocati un astfel de inconstient? Sigur un individ care se preteaza la un astfel de comportament nu se va da inapoi sa excaladeze situatia. Mult mai constructiv si mai sigur este sa-i provocati un drum la politie decat sa riscati sa treaca in fata voastra si sa va provoace neplaceri. Ce te faci daca dupa ce "ii belesti ochii" el se pune in fata ta si te opreste? iar din masina coboara o bruta? merita?
http://blogulluiiocan.wordpress.com/
Sa-ti cunosti limitele este foarte important, sa-ti recunosti limitele este de admirat.
Avatar utilizator
raitar
 
Mesaje: 124
Membru din: Joi Ian 09, 2014 4:01 pm
Has thanked: 34 times
Been thanked: 291 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde HHR » Mie Aug 19, 2015 2:24 pm

Atat "scaparea" cat si "fortarea" legii ne plaseaza in zona nelegalului si ceea ce este nelegal nu este permis. oricat de pozitiv ar parea la prima vedere. Eu, daca as fi chemat la serviciul rutier din pricina unui mail ce contine sesizarea unei presupuse contraventii de catre un coparticipant la trafic, as scutura agentul pentru umpic de abuz in serviciu. Situatia ar fi vadit dezavantajoasa pentru el ca functionar ce trebuie sa se supuna legii. Ar trebui sa explice in ce conditii a consultat evidenta informatizata a autovehiculelor atat timp cat nu justifica un interes operativ sau un dosar in lucru. Ar mai trebui sa justifice in ce temei legal m`a chemat/invitat la sediu. Ce sunt, suspect, invinuit ? Sa stam de vorba ? Sa ma mustre ? De ce ? Are el vreo proba ca ma savarsit vreo contraventie ?
Eu am rezerve fata de acest gen de proceduri cu rol de dojana. Ar mai lipsi sa comunice reclamantului si o adresa din care sa rezulte ca m`a chemat si .... sa ma nominalizeze cu toate datele mele de identificare.
Nu cred ca o astfel de procedura (sau altele asemenea) sunt de natura sa disciplineze traficul rutier autohton. Poate un set de masuri mai drastice pentru obtinerea permisului de conducere; extinderea sistemului de supraveghere video a traficului, mai multe echipaje masate in zonele cu trafic fierbinte; imbunatatirea infrastructurii rutiere (sa aiba loc si gonacii si soferii mai lenti), o mai buna educatie a soferului care nu concepe sa utilizeze un mijloc de transport in comun nici cand merge la juma de km sa`si ia o paine ... samd.
Traficul de la noi, in forma in care se prezinta, este rezultatul mai multor factori ce au proliferat in timp, astfel ca, nu vad rezolvarea intr-o procedura cu reclamatii prin mail.
In masura in care o asemenea practica va lua amploare (ma indoiesc) ne putem astepta ca o buna parte a politistilor rutieri sa fie ocupati doar cu dojenirea presupusilor contravenienti si cu redactarea de adrese de raspuns (in fine, la acest capitol isi pot face un tipizat). Ar fi coada la intrarea in sedii cu soferi chemati la interviu ... fara nici-o finalitate ... sanctiuni, suspendari de permise ... etc.
In plus, sa zicem ca acest gen de proceduri va lua amploare. Se vor prezenta soferii marlani la politie si vor fi dojeniti dar, marlani fiind, ii va durea fix in esapament si, intorsi pe carosabil, vor conduce la fel de neregulamentar/periculos. Cu timpul, in lipsa unor masuri coercitive, vor ignora invitatiile si atunci adresele de raspuns vor suna cam asa: "am identificat pe soferul X ce conducea masina Y [era sa scriu BMW :mrgreen: ] l`am invitat la sediu dar, bulangiu fiind, nu s`a prezentat. Va asiguram de intreaga noastra consideratie !
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde Mihaela » Mie Aug 19, 2015 3:15 pm

HHR ce s-ar putea intampla dpdv legal daca facem sesizare la politie iar in zona sunt camere de filmat ca sa dovedeasca ceea ce am scris?
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 989
Membru din: Lun Feb 24, 2014 10:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde HHR » Mie Aug 19, 2015 4:24 pm

Isi ia sanctiunea pe baza inregistrarii.
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde HHR » Joi Aug 20, 2015 9:37 am

Calitatea de marlan la volan are o relativa independenta fata de marca autoturismului condus, de muzica ascultata sau de imaginea exterioara a soferului. De ce spun asta ? Aseara am ajuns intr-o intersectie atipica. Trei drumuri, un frumos arc de cerc, drum prioritar, in care se infig, obraznice, alte doua drumuri fara prioritate. Unul are in capat un cedeaza trecerea iar celalalt un stop. In mod clar acestea pierd prioritatea ajunse la buza intalnirii cu arcul de cerc. Am ajuns, am oprit si m`am asigurat ca pe drumul cu prioritate e liber, dupa care am accelerat pentru a intra pe drumul prioritar. Norc ca am observat cu coada ochiului un autobuz gonind din stanga mea (de pe celalalt drum lipsit de prioritate) si am calcat frana brusc. Daca nu opream am fi fost spulberati de autobuz. Cu certitudine soferul, profesionist, aflat in pragul pensionarii, nu cunostea regula potrivit careia intre semne de rang egal (stop si cedeaza trecerea) se aplica prioritatea de dreapta. Si nu era marlanul clasic, cu bolid de jda mii de euro, cu decibelii in urechi si tatuaje pe toata aria desfasurata a epidermei....
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde AlinE » Joi Sep 17, 2015 10:51 am

cand ai semnul asta :
UcDrE1H.png
si sub el cedeaza trecerea si se apuca sa tipe la mine ca ce caut eu pe sensul lui unic!!!! :shock:
unii nici semnele de circulatie nu le cunosc si ce este mai grav ca pericolul public avea vreo 55-60 ani...
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Hunter

Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic. E. BURKE
Avatar utilizator
AlinE
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1553
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:48 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 725 times
Been thanked: 3058 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde damblagiu » Joi Sep 17, 2015 11:29 am

AlinE scrie:si ce este mai grav ca pericolul public avea vreo 55-60 ani...


Io zic ca dupa 50 ani sa li se suspende permisul pe definitiv
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6884
Membru din: Mar Ian 07, 2014 9:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 14827 times
Been thanked: 21174 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde iuliangrecu » Mar Sep 22, 2015 10:20 pm

Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
-Esti gay? -Nu. De ce? -Te-am văzut vorbind cu un gay. -Nu sunt nici retardat și totuși vorbesc cu tine
Avatar utilizator
iuliangrecu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 3040
Membru din: Lun Ian 05, 2015 2:52 pm
Has thanked: 15897 times
Been thanked: 11585 times

Re: Marlani la volan

Mesaj necititde damblagiu » Mie Sep 23, 2015 7:29 am

iuliangrecu scrie:Uite ca e valabil si la marlanite :shh:


Daca ploua ar fi fost noroi si iesea un spectacol mai tare ca la Las Vegas
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6884
Membru din: Mar Ian 07, 2014 9:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 14827 times
Been thanked: 21174 times

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Auto-Moto

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori