Pagina 1 din 1

TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turcesc)

Mesaj necititScris: Sâm Mar 22, 2014 2:02 pm
de Alinuta
TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turcesc)

M-am gandit sa scriem aici despre experientele noastre in ceea ce priveste litoralul turcesc! :P

Asa ca voi incepe prin a va povesti despre primul nostru contact cu acesta, in iulie 2012:



ANTALYA - LARA - HOTEL DELPHIN IMPERIAL

DSCN6207.jpgDSCN5966.jpg

Am stat mult si m-am gandit cum mi-as putea prezenta impresiile intr-un mod cat mai obiectiv cu putinta, astfel incat sa exprime cat mai corect realitatea “din teren” si chintesenta sejurului nostru de 7 zile de la Hotel Delphin Imperial!
Asa ca voi incepe cu inceputul…

Printr-un concurs de imprejurari, ni s-a ivit oportunitatea petrecerii unei saptamani in Antalya, alaturi de prietenii nostri care mai fusesera inca de 2 ori in lantul Delphin Resorts. :)
Ei ne-au povestit cu incantare despre cat de mult le-a placut aceasta varianta de vacanta si ne-au asigurat ca nu vom avea motive sa nu ne simtim si noi la fel!!!

Zis si facut!
Cu vreo luna si jumatate inainte am inceput sa ma documentez si sa ma pregatesc sufleteste pentru o vacanta altfel decat cea cu care eram obisnuiti noi, de vreo 6 ani incoace, pe litoralul grecesc…

A sosit si ziua plecarii!
Era aglomeratie mare la aeroport (cozi interminabile - cred ca urmau sa decoleze vreo 10 avioane in ora respectiva), de abia am ajuns la terminal in momentul imbarcarii… :crazy:
Desi fac parte din categoria celor care prefera sa mearga chiar si pana la capatul pamantului cu un mijloc de transport rutier, avand teama de calatoriile cu avionul, trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca Antalya este o destinatie ideala de vacanta pentru cei ca mine, deoarece intr-o ora si 15min de zbor efectiv, am ajuns la destinatie. Acolo am fost “imbarcati” rapid in autocarele “tour operatorului”, in care reprezentanta agentiei ne-a facut “instructajul” corespunzator, prezentandu-ne cateva date generale despre zona turistica a Antalyei, cateva denumiri in limba turca si atentionari speciale de vacanta (temperaturi ridicate, sofatul haotic al turcilor, pt care culoarea rosie a semaforului nu inseamna prea multe etc), precum si cele 3 traditii turcesti:

1) Hamam-ul (baia turceasca);

2) Negocierea preturilor (pana la 70% din cele prezentate la prima strigare);

3) Bacsisul.

Plina de optimism si cu “temele” facute de acasa, am intrat in hotelul pe care-l “vazusem” deja cu ochii mintii de sute de ori in pozele postate pe site-urile de specialitate…
Nu ai cum sa nu fii impresionat de Delphin Imperial, inca din Lobby! :shock: Arhitectii si designerii de interior nu au facut rabat nici de la imaginatie, nici de la calitate si nici de la bunul gust…
Totul parea perfect!!!

DSCN5746.jpgDSCN5862.jpg
Si totusi, aceasta imagine grandioasa a fost “patata” inca de la intrare de catre… conationalii nostri care, abia coborati din autocar, s-au repezit ca hienele asupra “mesei de bun venit” plina cu fursecuri, rahat, limonada, vin, sampanie si shake-uri… Ce cazare? Ce receptie? Ce grija a bagajelor sau a copiilor mici? Las’ca e timp pentru toate, important e sa se faca “paguba”, desi cu 30 min inainte abia terminasera de mancat si baut in avion… :wtf:

Cazarea: ghinion de “nesansa”???

La receptie ne-au luat asa repede in primire, incat sotul meu a predat pasaportele fara hartia de 20 eur din interiorul lor…
Atunci, poate si din superstitie, am presimtit ca lucrurile nu vor merge chiar asa cum as fi trebuit sa mearga! :eh:

Era ora 9:30 si ne-au spus ca abia la 14 ne vom putea lua camerele in primire, dar ca putem manca ceva la “Late Breakfast”. Ceea ce am si facut (mai mult pentru a ne familiariza cu restaurantul), dupa care am luat-o incetisor spre ponton, unde am baut cate un suc/bere/cocktail (in functie de preferinte). La ora 11 am revenit la receptie si … surpriza: camera prietenilor nostri era gata! Sa fi fost oare din cauza faptului ca erau clienti fideli ai lantului Delphin???
Ma rog…
In jurul orei 14:30 am fost anuntati ca este gata si camera noastra!

Am intrat obositi si nerabdatori in 1074 si…stupoare: era o camera tripla, fara SW (desi platisem pentru Superior Family Room, Sea Side View) ! Am coborat de urgenta la receptie, spunand ca este o greseala si i-am aratat voucherul. Le-am spus ca ni se confirmase rezervarea cu 3 zile inainte, iar justificarea lor a fost una uluitoare: “nu mai avem nici-o camera French+French libera si, daca doriti, va mai dam un pat pliant! ” Le-am explicat ca nu de un pat in plus aveam noi nevoie, ci de spatiu suficient pentru 4 persoane!!! Si i-am rugat sa-mi explice atunci pentru ce am platit 2900 eur, daca am primit o camera pentru care prietenii nostri au dat cu aproape 1000 eur mai putin??? Un superior al celor de la receptie mi-a explicat ca de fapt camera are sea view (desi din ea vedeam doar intrarea de la Diva), nu l-am mai contrazis, i-am spus ca nu tin asa de mult la treaba asta, dar la dreptul de a avea o camera cu 2 paturi duble ASA CUM AM PLATIT nu renunt!!! Receptionerul mi-a promis ca a doua zi ne va muta intr-o astfel de camera (ceea ce s-a si intamplat…) si ca va fi ceva deosebit (si chiar a fost) !

Eu nu am mai fost pana anul acesta pe litoralul turcesc, dar vin eu si va intreb, cu multa umilinta: este oare normal sa se intample asa ceva la un astfel de hotel de 5*??? :problem:

Camera

Este inutil sa fac descrieri ale camerei sau inventarieri ale: a fost SUPERBA si extrem de SPATIOASA.

DSCN5684.jpgDSCN5691.jpg
Daca nu i-am acordat nota maxima este numai din cauza faptului ca vreau sa fiu extrem de corecta si sa va spun ca nu pot acorda nota 10 unei camere care are AC-ul cu termostatul nefunctionabil (in camera tripla termostatul era ok), instalatia de stingere a incendiilor neizolata (doar tija intr-o gaura din tavan), iar in baie mirosea puternic a canalizare.
Tin sa precizez: NU SUNT LUCRURI CARE NE AU DERANJAT!!! Dar consider ca nu sunt nici lucruri normale intr-o locatie de 5 stele! :thumbdown:

In rest, “Sea View”-ul iti taia respiratia in fiecare dimineata (a meritat toti banii!!), in cabina de dus incapeam si toti 4 daca vroiam :), cu AC-ul ne-am descurcat, pt ca aveam 2 cartele magnetice, asa ca-l lasam in functiune cat timp eram plecati si aveam racoare pana a doua zi! Chiar am fost uimiti de cat de bine era izolat hotelul, de dormeam noaptea inveliti cu pilote si nici zgomotul de afara nu se auzea suparator!
L-am “testat” chiar si la CUTREMUR :) asa, ca de BUN VENIT (vad ca la 5,6 grade pe Richter a rezistat) !

DSCN5692.jpgDSCN5776.jpg
Curatenia a fost facuta zilnic, lenjeria schimbata doar o singura data intr-o saptamana (in 2 zile ne-au modelat odata niste lebede si o data niste fundite).

DSCN5771.jpgDSCN5772.jpgDSCN6003.jpg
Minibarul se aproviziona exact cand ne era somnul mai dulce, adica intre orele 3-4 dupa amiaza… Dar asta nu a fost un motiv de suparare! Si nici faptul ca desi le-am lasat ambalajul gelului de dus gol in cada, nu ni l-au mai inlocuit timp de 3 zile, ci ne tot lasau recipiente din acelea mici cu “hair conditioner” (la un moment dat se adunasera vreo 12 buc). Vreau sa cred ca totul s-a datorat faptului ca nu stiau ce contin, din cauza faptului ca nu stiau limba engleza! :roll:

Ideea principala este ca PERSONALUL NU FACEA FATA NUMARULUI MARE DE TURISTI!!! Si cu asta cred ca am spus totul!
Oamenii aia chiar muncesc si nu stau o clipa! Am in minte imaginea unui ospatar din restaurant, pe care curgeau apele de atata agitatie si care, la un moment dat, s-a ascuns dupa un stalp, s-a lasat pe vine (pbb de frica sa nu-l vada vreun supervisor) si a baut rapid o sticla cu apa rece, ca sa-si mai revina! :lol:

Bucataria si conditiile de servit masa

Restaurantul principal a fost astfel conceput incat sa fie intr-o permanenta forfoteala. Recomand sa va duceti la masa la inceput de “program”, mai ales la pranz, cand intervalul de servit masa este destul de scurt (13:00-14:30), iar lumea este si infometata si disperata si agitata si infierbantata de la prea mult soare, incat un simplu dejun poate deveni o adevarata aventura! Si aici voi aduce in discutie un alt “caz” in care o romanca a alunecat in dreptul mesei alese si a inceput sa faca un scandal monstru, ca “Ce e asta? Ce e asta? E o tona de apa aici!!! ” Hai sa fim seriosi… “Copiii” aia care serveau pe la mese nu aveau nici-o vina ca e ea “cascata” si nu se uita pe unde merge!!! Sau sa va povestesc despre romanca “neaosa”, care si-a bagat capul (a se citi “parul”) in recipientul cu supa pentru tot hotelul, ca sa vada cum miroase??? Sau poate de cea casatorita si cu doi copii mici dupa ea care venea la masa imbracata doar cu un voal transparent, ca sa se vada toti nurii prin bluza ei??? :wtf:

Credeti-ma, am vazut atatea lucruri dezgustatoare acolo, de am inceput sa ma intreb daca nu cumva am gresit locatia si am nimerit la Mamaia, intr-un hotel de prost crescuti, de snobi si de fitosi!
Restaurantele acelea erau atat de elegante, cu muzica ambientala si niste decoruri atat de speciale, incat trebuia sa fii chiar “de la tara” ca sa le “murdaresti” cu tinute sau comportamente de cioban!!!
Ospatarii au fost intotdeauna foarte atenti, simpatici si foarte mari iubitori de copii! Ii vedeam robotind de la 6 dimineta, iar unii dintre ei, dupa ora de inchidere, mai participau si la programul artistic prezentat in Amfiteatru.

DSCN5747.jpgDSCN5749.jpgDSCN5838.jpgDSCN6047.jpgDSCN6051.jpgDSCN6052.jpgDSCN6061.jpg

Restaurantele “a la carte”

AGLOMERATIA este cuvantul care face legea la Delphin Imperial in sezonul de varf!!! :?
Pentru o programare facuta la restaurantele “a la carte” trebuia sa te asezi frumusel la coada in fata acelui monitor (de cele mai multe ori chiar inainte de ora 9) si cu putin noroc reuseai sa-ti faci rezervarea la restaurantul dorit.
Noi am fost la HELEN (bucatarie greceasca) si la DA VINCI (Meat & Wine) si nu ma pot declara extrem de incantata… Prima oara am asteptat 10 min in mijlocul incaperii sa ne aseze la o masa, iar a doua oara 20 min pe holul din fata intrarii, desi nu aveau decat o masa ocupata… Nu aveau mesele pregatite pt cate persoane eram, doar un singur chelner stia un pic de engleza (dar sa nu-l fi pus sa explice preparatul ca nu stia despre ce e vorba), ceilalti aveau ca specialitate sa incurce comenzile, vinul ni-l puneam singuri, muzica live iok (cum spun turcii) samd…
Asta e!
Nu am facut caz din asta! Ne-am bucurat de 2 cine linistite, fara agitatia de sus, de la “autoservire”. Va recomand vinul rose foarte bine racit, mielul si pestele preparat in pergament de la HELEN si antricotul de vita si penne-le Bolognese de la DA VINCI.

DSCN5899.jpgDSCN5883.jpgDSCN6171.jpgDSCN6174.jpgDSCN6178.jpgDSCN6179.jpg

Plaja si marea

Nu va pot spune nimic legat de piscine si barurile din jurul lor, pentru ca eu sunt o mare iubitoare de plaja si mare! :P

In jurul orei 9 dimineata, gaseam locuri pe cel de-al 4-lea rand de sezlonguri (deoarece cel de-al 3-lea era neacoperit). Daca pana acum nu intelegeam rostul “umbrarelor” acelora de pe plaja, ei bine aici am inteles care e rolul lor!!! La ora la care ne duceam pe plaja erau 35-36 grade, iar nisipul ardea ca focul (are granulatie mai mare, iar pietricelele din el se comporta ca o plita, frigandu-ne pe talpi, de aceea trebuia sa ne ducem la apa incaltati). Nu se putea sta direct in soare, ci la umbra, oricata ambitie as fi avut sa ma bronzez normal.

DSCN5974.jpgDSCN5977.jpg
Daca ti se facea sete cumva, pofta in cui pana la ora 10! Ori veneai cu apa din sala de mese, ori te milogeai de baietii de pe pontoon sa-ti ofere o sticla de apa si nu vreun suc sau altceva. Aceeasi problema o aveam si in camera: deoarece aprovizionarea minibarului se facea tarziu, eram nevoiti sa plecam din restaurant fiecare cu sticla lui de apa. Eu nu prea ma omor dupa apa, dar trebuie sa va spun ca acolo beam litri intregi pe zi, atat noi cat si fetele! Simteai ca te deshidratezi!

Sezlongurile erau unul langa celalalt, tot timpul era cineva care facea curatenie si singura “distractie” de pe plaja era un baiat care impingea la caruciorul cu bauturi si apa. In 7 zile nu am avut parte de nici-un fel de animatie (fara jocuri pe plaja, fara foc de tabara, fara artificii cum au avut parte turistii din luna iunie) sau sa vina cineva sa te serveasca cu ceva cum am auzit ca se intampla pe la alte hoteluri (fructe, limonada, sucuri…). Daca vrei inghetata, te duci pana la barul din apropierea hotelului, asta daca ai noroc sa te nimeresti intr-o zi cu program de la 10-18, caci in general programul la inghetata era de la 12:00 la15:30, exact cand era majoritatea in hotel… ;)

DSCN5731.jpgDSCN5985.jpgDSCN6146.jpgDSCN6149.jpg
Marea avea o apa deosebit de calda si de limpede! Pacat ca se adancea destul de brusc (dupa primii 2 m depasea inaltimea unui copil de 5-6 ani) si era destul de departe de sezlonguri, deci nici nu puteai sa-ti lasi lucrurile acolo pt o baie si nici sa-ti lasi copiii nesupravegheati!
La inceputul sejurului, ghida ne explicase ca, la rasaritul soarelui, marea capata o culoare alba si de aceea i se mai spune si "Marea Alba".

DSCN6130.jpgDSCN6133.jpg
Si ca sa va povestesc inca ceva din categoria “Mare-i gradina Ta, Doamne! ”, am zis ca nu voi mai pune niciodata mana pe dusurile de pe plaja (cu apa carora ne curatam de sare si de nisip) dupa ce am vazut o baba cum se spala de zor in slip si mai punea mana pe dus si iar se mai spala bine in slip (scuzati-mi vulgaritatea, dar numai amintindu-mi scena, ma aprind toata) ! Pbb ca nu mai avea femeia rabdare pana in camera! :oops:

Internetul

Oameni buni, ori am fost eu ghinionista seriei, ori nu stiu ce sa mai zic… :(
In camera nu stiu daca am prins semnal 10-15 min in tot sejurul (Imperial_20,21) !!! Si-l asteptam cu orele in fiecare dupa-amiaza, pana se trezeau fetele din somn!
Mai repede prindeam la plaja (Imperial_12) si la receptie (Imperial_15). Dar feresca sfantul sa-ti doresti sa incarci vreo poza ca s-o transmiti pe mail, caci mai bine iti blestemai zilele! Aveam 3 telefoane cu noi (cele mai cunoscute 3 marci de pe piata), tableta si laptop, deci credeti-ma ca am incercat de pe toate sa ma conectez fara nici-un rezultat! Drept pt care, am dat 2 eur si mi-am luat 30 min de net adevarat, in sala de bowling, asa ca mi-am facut damblaua macar la capitolul asta.

Distractie si relaxare

De distractie si relaxare trebuie sa recunosc ca nu prea am avut parte… :yawn:
Obisnuita cu linistea, izolarea si racoarea din insulele grecesti, aici am fost izbita puternic de aglomeratia de nedescris!

Din cauza caldurilor prea puternice a trebuit sa renuntam la croaziera, iar spectacolul Fire of Anatolia se termina la ora 1 noaptea, asa ca a fost exclus, avand in vedere ca eram insotiti de 2 copii mici. Cu shopping-ul, iar am lasat-o balta deoarece la mall-ul de langa hotel se practicau niste scoruri de te durea capul, majoritatea produselor insa fiind fake-uri (dar nu-i nimic, ca am recuperate in duty free-ul din aeroport, la plecare :)).

DSCN6037.jpgDSCN5780.jpg
In schimb am fost curioasa sa vad care-i treaba cu “Hamam”-ul lor (sau baia turceasca) si trebuie sa recunosc ca am fost placut impresionata! ;)
Timp de o ora si jumatate am avut parte de sauna, peeling, baie cu spuma, masaj si la sfarsit masca, proceduri care le recomand din tot sufletul doamnelor care nu prea se rasfata cu astfel de obiceiuri! Meritam si noi din cand in cand ceva numai pentru noi (iar treaba asta se face in primele doua zile, pentru a pregati pielea pentru un bronz frumos) !

Prietenii nostrii au inchiriat o masina de la hotel, asa ca au dat o fuga pana in Antalya (oras), iar a doua zi au fost la cascada…

DSCN6031.jpg
Fetele s-au distrat la maxim in resort si cred ca, pana la urma, asta a fost cel mai important castig!!! Fie ca au “pictat” cu nisip (am dat 15 eur pt lucrarile ambelor fete, dar au meritat banii, dandu-ni-le acasa frumos ambalate), fie ca s-au “tamponat” cu masinutele in Luna Park (care-si inchidea “obloanele” la ora 22 fix) sau s-au dat pe toboganele specifice varstelor lor, ele s-au simtit de minune! Noi in schimb ne-am simtit sufocati!!! La piscina bebelusilor era o zarva de nedescris: 100 de tanci intr-o caldare, 200 de parinti pe langa, fiecare urla pe limba lui, dupa primele 2 zile am zis ca ma intorc acasa!!! Ca sa nu mai spun ca fetitei prietenilor nostri i-a cazut palaria in piscina si in cateva minute i-a fost furata... Aseara, de exemplu am gasit 2 farfurii si cartofi prajiti imprastiati intr-una din trambulinele din locul de joaca pentru copii!

DSCN5787.jpgDSCN5789.jpgDSCN5819.jpg
In Amfiteatru era alta aglomeratie de nedescris! Erai mare norocos daca prindeai vreun scaun, chiar daca pe scena prestatia era de cele mai multe ori jalnica (cand nu erau concursuri de infasurat cu hartie igienica, echipa de animatie incerca sa ne dreseze cu nu stiu ce dans copilaresc) ! Romanasii nostri gasisera si rezolvarea: mutau bancutele de pe aleea principala in amfiteatru!

Cea mai frumoasa insa a fost Seara Turceasca!!!

A fost prima oara cand TRADITIONALUL a triumfat in fata ARTIFICIALULUI, pornind de la primirea deosebita pe care ne-au facut-o la cina (cu cate un pahar de rachiu turcesc, un fel de ouzo grecesc), pana la bucatele traditionale (preparate din oaie) si programul artistic!!! A fost prima oara cand am vazut si eu in complex turcoaice preparand placinte din acelea traditionale. :)

Si Mojito Party a fost interesant, deoarece au montat o scena langa piscina principala, cu muzica live si animatoare.

DSCN5920.jpgDSCN5922.jpgDSCN5924.jpgDSCN5925.jpg
Nu am avut parte de seara pescareasca… Poate data viitoare! :)
Ce Relax Pool fara copii??? Nu exista!! Copiii erau peste tot! Si pe buna dreptate, unde sa-i lase bietii parinti? Majoritatea erau familii cu cate 2-3 copii, iar cand veneau si araboaicele cu cate 5-6 atunci sa te tii! :lol:

Nu vreau sa fiu rautacioasa, departe de mine asta, dar faceti si voi un calcul: 9 etaje x 98 camere/etaj (majoritatea family room), plus camerele de la Laguna!!! Dupa parerea mea in Resort eram un minim de 3000 de suflete! Too much!!! Nu m-a deranjat nici zgomotul de flex de la 4 dupa-amiaza, nici faptul ca au mai amplasat inca un display care sa ne arate temperaturile de peste 40 de grade sau ca turcoaicele planteaza flori prin curte, dar AGLOMERATIA greu de descris in cuvinte si CALDURA exagerata (ce devenea suportabila abia dupa ora 6 dupa-amiaza) mi-au pus capac! Motiv pentru care nu-mi voi mai dori asa curand o astfel de vacanta (cel putin nu in aceeasi locatie si nu in lunile iulie-august) !

DSCN5971.jpgDSCN6088.jpg

Concluzia mea este ca Delphin Imperial a fost SUPRADIMENSIONAT la capitolul cazare si SUBDIMENSIONAT din punct de vedere al spatiului (gradina, locuri la piscine, spatii de joaca, spatii de relaxare, restaurante samd).
La un grad de ocupare de 100% nu face fata, ceea ce duce la un grad destul de ridicat de disconfort al turistului! :(

Daca sunteti prieteni cu temperaturile ridicate, zgomotul, aglomeratia, piscina si barurile, daca va plac luxul si muntii de mancare, atunci Delphin Imperial este destinatia ideala!!! Daca insa va doriti o locatie mai linistita in care sa nu fie nevoie sa lupti in continuu pt ocuparea unui loc la masa sau la piscina sau sa alergi sa-ti iei felul 1,2, 3 sau sa astepti ca mai aduca farfurii de la spalat sau sa se prajeasca aripioarele ca s-au terminat si alta carne nu mai e pana seara (app, am observat ca cinele sunt mult mai bogate decat lunch-urile), atunci ar fi bine sa mai studiezi oferta si sa te indrepti spre alte locatii! Pentru unii dintre noi luxul, muntii de mancare si dormitul cu orele in camera nu inseamna un sejur reusit!

Dumnezeu ne-a creat diferiti! Si nu trebuie sa ne judecam unii pe altii pentru asta! :)
Exista loc sub soare pentru toata lumea si e bine sa invatam cate ceva din fiecare experienta traita, fie ca ne place sau nu!

Asa ca va doresc din tot sufletul sa aveti parte de sejururi cat mai reusite! :wave:

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Sâm Mar 22, 2014 4:31 pm
de eugenm
Trebuie sa va duceti pe una din insulele in care am fost noi !.. Este exact opusul a tot ce ai povestit pana acum ... Liniste, caldura placuta tropicala, zero sau spre zero turisti, mancare extraordinara servita in cantitati normale, fructe de care nici in carti nu ai citit, peisaje uluitoare, etc...
Sa nu se inteleaga ca nu sunt deacord cu ideea de concediu in Antalya, doar ca sunt sunt vacante de vara si vacante de vara ;) !

:thumbup: Frumoasa relatarea ... si pozele !

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Sâm Mar 22, 2014 5:17 pm
de Alinuta
eugenm scrie:Trebuie sa va duceti pe una din insulele in care am fost noi !


...mai intai trebuie sa fac cumva sa trec peste raul de inaltime si frica de calatoriile cu avionul mai lungi de 2-3 ore! :crazy:

Apoi...ar trebui sa stiu cu ce sa incep "sportul" asta!
Candva, cand vei avea tu timp, poate vei reusi sa deschizi aici un topic cu "Insule exotice", in care sa faci un "top" al insulelor vizitate de voi (eventual cu motivatia ocuparii locului respectiv in preferintele voastre).
Stiu ca va fi subiectiv, dar sunt convinsa ca ne va ajuta sa ne orientam sau sa alegem ceea ce trebuie, fara a da gres! ;)

Cat despre experienta din Antalya, eu am invatat atunci 3 lucruri importante:

1) sa nu alegi niciodata un hotel abia construit (in primul an/ primele luni de functionare), incantat fiind de Ofertele promotionale, pt ca "Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul"!!! :lol:
2) sa nu mergi niciodata in Antalya in lunile iulie-august, pt ca totul e "hot-hot-hot";
3) sa nu lasi pe altul sa hotarasc pentru tine UNDE, CAND si CU CINE sa mergi in concediu, pentru ca s-ar putea sa regreti candva si ar fi si pacat, avand in vedere cat de "rare" sunt vacantele adevarate in viata unui om! ;)

Multumesc mult pentru aprecieri! :thumbup:

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Mar Mar 25, 2014 1:37 pm
de florinbad
Si uite asa te pierde Turcia de musteriu :P (in turca se spune "müşteri")!

Cine va pune, fratilor, sa luati bilete la all-inclusive? Adica n-am nimic cu conceptul in sine, am ce am cu nemultumirile voastre vis-a-vis de ceea ce sperati sa primiti si ceea ce gasiti la fata locului. Multi din cei care se intorc din concediu nu au curaj sa spuna cu ce probleme s-au confruntat, se rezuma doar la "am mancat si am baut cat zece vieti"! De aceea au fost ei in Turcia, sa manance si sa bea...
Observ ca ai pus doar fotografii din tarc. In oras nu ati fost? Nu ati putut sa parasiti tarcul?
Macar prin Kaleici, prin orasul vechi cu case din 1700-1800 renovate complet, macar prin portul vechi... Ati trecut pe sub Portile lui Hadrian? V-ati ratacit prin centrul ultramodern, comercial si ati mancat inghetata elastica, savurand smecheriile vanzatorului de inghetata?

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Mar Mar 25, 2014 8:45 pm
de Alinuta
florinbad scrie:Si uite asa te pierde Turcia de musteriu :P (in turca se spune "müşteri")!

Heeeei, Sarbatoritule, pai asa "ma cunosti" tu pe mine??? :D

Tu crezi ca m-am "lasat" eu doborata cu una cu doua? :crazy:
Imediat cum m-am intors acasa, m-am pus pe cautari, ca sa gasesc ceva fff apropiat de ""stilul" nostru de a ne petrece vacantele de vara: cu multa verdeata, plaja superba si lipsa de aglomeratie!

Am si gasit: ALIBEY RESORT SIDE, unde am petrecut o saptamana fantastica, intr-o imensa "Gradina Botanica", unde nu prea ne intalneam om cu om! :P
Sincera sa fiu, acolo n-am iesit din Complex, pt ca nu am simtit nevoia: nu am reusit sa descoperim toate "cotloanele" celor 12 ha pe cate se "desfasurau" ostilitatile.

Am vrut sa-mi dovedesc mie ca macar, daca tot dau un ban, am parte de servicii de calitate si mult RAFINAMENT (ceea ce s-a si intamplat ;) )!
Candva poate am sa povestesc si despre aceasta experienta a nostra...
Ne-am "lamurit" cum sta treaba cu UAI-le, asa ca nu mai simtim nevoia sa repetam "experienta"!

Cat despre ceea ce s-a intamplat in 2012, am mai spus:
NU a fost alegerea noastra si NU am stiut mai nimic pana in ultimele zile, mergand acolo la invitatia unor "prieteni" (care app, de atunci am racit foarte mult relatia pt ca nu prea ne-am potrivit la "gusturi" 8-) ).
Asta e! In viata mai trecem si prin lucruri pe care nu ni le dorim...

De iesit din resort, au iesit doar ei si sotul, in vreo doua seri, ducandu-se in oras si la Cascada.
Eu nu i-am insotit, pt ca am preferat sa fac putina plaja, fara aglomeratie si caldura sufocanta (asta in jurul orei 18:00).
De minunile culinare si "smecheriile" cu inghetata am avut parte la Istanbul, cu un an inainte. ;)

Imi doresc mult sa-ti urmez pasii prin locurile minunate de care ai povestit in blogul tau, dar momentan sunt nevoita sa mai astept un pic sa creasca si mezina, ca sa tina la "tavaleala".
Oricum, lucrul asta tb sa il facem in extrasezon, ca sa scapam de "necazul" cu arsita dogoritoare si sa putem valorifica intreaga zi!!!

Clar, Turcia nu m-a pierdut de musteriu!!!! :thumbup:
Consider ca e fascinanta daca stii sa cauti si sa te bucuri de instoria si traditiile ei...
Ramane doar sa ne facem si timp pt toate lucrurile astea!

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Mar Iul 22, 2014 10:15 am
de Bosley
O sa incerc si eu sa detaliez prima noastra experienta in Turcia.
Locatia aleasa Ephesia Holiday Beach Club din Kusadasi, club de vacanta First Class (echivalent cu 5 stele la un hotel zic ei, 4 spre 5 stele as zice eu :) ).

Drumul l-am facut cu masina din 2 bucati: Bucuresti -Cannakale- Kusadasi. Prin Bulgaria am avut ceva emotii deoarece dupa lungi planificari ale rutei (prin Na Republika) a trebuit sa schimbam pe un traseu alternativ : Ruse - Razgrad -Shumen - Targovishte - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Hamzabeyli (vama bulgaro -turca). Drum destul de bun cu mici probleme intre Razgrad si Targovishte (din ce citisem si de aceea am preferat sa ocolosesc spre Shumen) si pe centura Elhovo (am intrat prin oras).

Am ajuns la vama cu bine. Incercati sa alimentati in Bulgaria, deoarece in Turcia combustibilul este f scump (locul 3 in Europa cred).
Vamesii turci isi fac meseria f bine si dureaza destul de mult trecerea (10-15 minute in conditiile in care nu ne-au controlat masina). Pasapoartele trebuie sa fie tot timpul la indemana deoarece ne-au fost verificate de vreo 3 ori, plus actele masinii (talon, RCA). In talonul soferului se va inregistra masina si acesta nu va putea trece granita fara masina.
Cand am intrat in Turcia am avut primul soc. Pozitiv. Drumuri expres cu 2 benzi plus banda de urgenta pe care se mergea fara limite de viteze. Limitele existau pe portiuni dar nimeni prea le respecta. Imi propusesem sa intru in Edirne (primul oras mai maricel dupa vama), sa parchez in centrul orasului si sa scot niste bani de la un bancomat. GPS-ul m-a intrumat f. bine prin oras, dar cand am ajuns in zona unde credeam ca voi parca am avut al 2-lea soc din Turcia: strazile erau foarte inguste, parcarea interzisa si a trebuit sa plec fara bani. Al 3-lea soc a fost in momentul in care am oprit la o trecere de pietoni. Pietonii (turci) au inceput sa rada de mine. Restul soferilor nu prea opresc sa acorde prioritate pietonilor.
DSC_3569.JPG
Restul drumului pana la Gelibolu (de unde urma sa luam ferry ) a fost cat se poate de normal. Experienta cu ferry a fost diferita de cea din Thassos. Am ajuns la zona de imbarcare si ne asteptam sa fie coada, sa luam biletele de la un ghiseu. Nope. Erau niste turci care dadeau din maini si te indrumau la primul ferry care era gata de plecare. Si iti luau si niste bani (5 euro cred) ceva gen acces in zona. La ferry am mai platit 15 Euro pentru traversare. Am urcat pe ferry intre 3-4 camioane care transportau diverse de la baloti de paie pana la alimente. Daca am fi vazut din timp cum arata ferry nu ne-am fi urcat :) Traversarea a durat 15 minute cred, cu mici emotii undeva in mijlocul traversarii cand am vazut un vapor (ceva mai mare ca ferry) al carui traseu se intersecta cu al nostru :D Bineinteles ca ferry a pus frana si totul a fost ok. Am debarcat la Cardak de unde ajungi in 30 de minute de condus (Turkey-style cum ziceam eu) la Cannakale.

Daca am fost surprins de strazile mici din Edirne in Cannakale am fost multumit ca luasem hotel cu parcare. Strazile sunt inguste si daca nu cunosti zona prea bine poti sa te ratacesti. Noi am dat vreo 2 ture pana am reusit sa oprim in fata hotelului. Il vedeam, dar nu se putea intra pe acolo (sensuri unice multe).
Hotelul de aici Grand Anzac pe numele sau nu era ceva foarte impunator. A venit un baiat ne-a luat bagajele, un altul a luat cheia de la masina si a plecat sa parcheze. Vizavi de hotel era o "parcare amenajata" pentru clienti. Singura problema era spatiul, asa ca se puneau pe mai multe randuri una in spatele alteia. Din aceasta cauza cheia ramanea la receptie, ca sa poata scoate masina ceruta. Camera curata, micuta era in regula pentru o oprire intermediara. Am luat cazare cu demipensiune, dar masa de seara a lasat de dorit. Ghinionul nostru a fost ca in aceeasi seara venise un autocar cu turisti britanici si se incropise o cina british-style. Am iesit putin seara prin oras am vazut calul troian din filmul Troia (2004), portul.

A doua zi dimineata la prima ora am luat micul dejun si am plecat mai departe. La iesirea din Cannakale am oprit si am admirat privelistea stramtorii Dardanele (unica ), am trecut pe langa Troia (nu aveam timp de vizitat ruinele pline de istorie) si am ajuns la Izmir.
DSC_2746.JPGDSC_2818.JPG
Aici imi facusem planul sa intru pe centura ocolitoare ( autostrada care inconjoara orasul), dar din pacate nu am setat bine ruta si am reusit sa intru prin oras pe o centura interioara. Am pierdut vreo 30 de minute pana am reusit sa ies :) Incercati sa nu ratati autostrada ...
DSC_3561.JPG
Cand am ajuns in Kusadasi am ramas impresionati de dimensiunile aquapark-ului (AquaFantasy cred) care se vedea de pe sosea foarte bine.
Despre restul incerc sa povestesc mai tarziu, poate adaug si niste poze cand ajung acasa :)

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Joi Iul 24, 2014 6:51 am
de Bosley
Am ajuns la hotel (beach club de fapt) in jurul orei 14 si la receptie ni s-au pus bratarile si am fost indemnati catre restaurant pentru a lua masa de pranz care se termina la 14.30. Mancare destul de buna, bere Efes la dozator pentru subsemnatu (am ras 3 pahare instant, ca dupa un drum lung ...) vin pentru sotie (era la sticle de 1.5L care le desfaceau la cerere si iti puneau in pahar) si diverse sucuri pentru junior.

Dupa ce ne-am potolit foamea am facut checkin-ul. La receptie ne astepta un baiat cu o masinuta de golf ca sa ne ia bagajele. Cand a vazut unde suntem cazati si faptul ca am masina, a invitat sotia si copilul in masinuta respectiva si mie mi-a zis sa ma tin dupa el. Am ajuns destul de repede la corpul de cladiri in care eram cazati. Complexul se intinde pe 47.000 m2 (dupa declaratia lor) si e compus din :
- 3 corpuri mari de locuit cu 3 etaje, cate 20, 40 camere pe etaj, depinde de tipul camerei - noi am stat in camera simpla la etajul 1, dar pe acelasi nivel erau doar family suites de cate 2 camere.
- mai multe vilisoare tot cu 3 etaje cu 4 pana la camere pe nivel (astea le-am vazut doar de afara asa ca sunt estimari)
- piscina din fata complexului in care am stat
DSC_2841.JPG
- piscina cu tobogane putin mai departe
DSC_2843.JPGDSCN0209.JPGDSCN0176.JPG
- piscina din fata unui alt complex (nu am poza) unde cei de la parter aveau cate o minipiscina privata in fata camerelor
- piscina cu ape termale (asa se laudau ei, nu am apucat sa incercam)
- piscina in apropierea marii (in fata vilisoarelor) de unde se putea vedea insula Samos (hello Grecia)
DSC_3083.JPG
- 2 terenuri de tenis
- teren de minifotbal
- restaurant mare + restaurant italienesc pe terasa
- restaurante cu specific in apropierea terenului de minifotbal - de fapt era o singura cantina care gatea pentru cele 3 restaurante : chinezesc, pescaresc, turcesc;
- luna park (destul de micut, ma asteptam sa fie mai mare)
- amfiteatru pentru spectacole (chiar langa locatia noastra)
DSC_2945.JPG
- loc de joaca pentru copii cu leagane, tobogane, nisip
- 2 plaje private - una chiar in zona noastra unde apa era destul de micuta 2-3 randuri de sezlonguri, alta in partea opusa a complexului
- teren de volei pe plaja
- rau care despartea zona cu restaurantul de zona in care am fost cazati - tot timpul aici erau pesti de diverse dimensiuni (unii mici precum hamsiile si altii mai mari gen pastrav) plus cateva rate care se bateau cu pestii pe resturile de mancare (sau paine) aruncate de bucatarii care gateau in zona
DSC_3045.JPG
Sa revin. Noi am fost cazati intr-o camera cu vedere la mare (asa cerusem), dar aveam vedere si la piscina si la tobogane (junioru s-a dat in fiecare zi pe ele, asta cat functionau 10-12, 15-17). Pat destul de mare, televizor cu ceva canale turcesti, baie cu dus si cada cu jacuzzi (s-a facut proba intr-o seara). Din balcon am admirat in fiecare seara apusul soarelui.
DSC_3423.JPG
Inainte sa ajung in camera am facut rezervari pentru seri la restaurantele tematice. Pentru cei care au sejur de 7 zile au dreptul la acestea.
Nu e asa mare diferenta fata de restaurantul principal, doar la chinese ne-am simtit ceva mai bine si a fost mancarea mai buna.
DSC_2924.JPG
La cel italienesc a mancat copilul o pizza care i-as tranti-o in cap oricarui bucatar din Romania, noroc cu deserturile.
DSC_3297.JPG
De cel turcesc am fost dezamagit deoarece ma asteptam la ceva gen saorma, dar am mancat un kebab subnutrit (cred ca voiau sa ma puna la cura de slabit)
La cel cu specific pescaresc (seafood restaurant ii zicea) ne asteptam la ceva fructe de mare (calamar, scoici, midii), poate un rechin. In schimb ne-am ales cu ceva pesti (seabass, somon si inca ceva de nu mai tin minte numele).
Chelnerii nu stiau aproape deloc engleza si era foarte greu sa te intelegi cu ei, dar cred ca e ceva specific turcilor.

Daca tot am pomenit de masa, pot sa ma declar multumit de restaurantul principal. La fiecare masa aveam peste ( am recunoscut dorada, pastrav, hamsii, dar au fost si alti pesti gustosi carora nu le stiu numele), miel ( noi nu prea mancam in Romania miel, dar acolo era gatit in asa fel incat nu puteai sa ii rezisti), curcan, pui si vita. Porcul lipsea din meniu dar nu i-am dus lipsa. Aveam fructe la fiecare masa : pepene rosu, pepene galben, caise, mere, portocale, etc. Prajituri foarte variate si bune.

In fiecare seara erau spectacole:
- pentru copii intre 20.30 - 21.00 plus un fel de minidiscoteca pana spre ora 22.00
- pentru adulti undeva dupa ora 22.00

Nu pot sa zic ca erau foarte reusite, noi comparandu-le cu cele tematice de la complexurile Sol (Obzor si Nessebar din Bulgaria) care erau foarte bine realizate.
Am avut un spectacol de magie intr-o seara la care copilul a fost fascinat si un spectacol cu specific turcesc (belly-dance) la care am fost noi impresionati plus nunta in stil turcesc.
DSC_2951.JPG DSC_3337.JPGDSC_3326.JPGDSC_3320.JPG
Apropo de specific turcesc am observat intr-una din zilele cand eram aproape de plecare o familie de turci care pastrau traditia. Tipa era imbracata din cap pana in picioare cu un costum care lasa sa se vada doar fata. Cu acel costum s-a dat pe tobogane, a intrat in apa, etc. Probabil ca era sub forma de costum de baie (nu imi dau seama din ce material era ).

Neplacerile au fost putine :
- in camere se facea rar curat - am aflat cand am ajuns in Romania de ce, camerista astepta bacsis :(
- pe sezlonguri se lasau prosoape. Am lasat si noi intr-o zi si cand ne-am intors de la masa, somn erau niste "turisti germani" care sustineau ca sunt acolo de la prima ora :(. De obicei cel mai destept cedeaza asa ca am plecat de acolo cu un gust amar.
- marea a fost in majoritatea zilelor agitata si nu prea s-a putut intra, plus ca era destul de murdara (tot marea Egee dar mult diferita fata de culoarea din Thassos)

Drumul la intoarcere a fost mult mai usor. Ma obisnuisem cu stilul turcesc de condus : nu se prea da semnal si daca da semnal se baga in fata ta fara probleme :) plus limitele de viteza de care nu tine nimeni cont. Am traversat inapoi stramtoarea din Cannakale spre Eceabat pe un feribot cu punte si nu am mai trait aceleasi emotii ca la dus. Per total a fost o experienta placuta, ramanand cu regrete ca nu ne-am facut timp sa vizitam Efes-ul (langa Kusadasi), Troia si nici insula Samos.

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Joi Iul 24, 2014 1:59 pm
de sorindrag
...Si i-am rugat sa-mi explice atunci pentru ce am platit 2900 eur, daca am primit o camera pentru care prietenii nostri au dat cu aproape 1000 eur mai putin???....

Dupa ce am citit ce s-a scris aici sincer nu cred sa ajung prea curand la otomani!
Nu prea imi place sa pun etichete care sa influenteze decizia altora dar sa dai 2900E/7zile si sa nu te simti ok si asta cand ma gandesc ca am stat in Thassos 12 zile si am cheltuit 1300E cu tot cu transport si mancare plus mici cumparaturi ( ulei; miere de pin si mici cadouri) (deci asi fi stat o luna!) :crazy:
Bosley cat a costat distractia?

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Joi Iul 24, 2014 9:35 pm
de Bosley
La mine a fost mult mai ieftin :)
Cazarea aproximativ 800 E pentru 7 nopti cu reducerea pentru early booking.
M-au costat si pasapoartele (noi nu aveam si ptr copil a trebuit reinnoit) aprox 900 ron.
Transportul a inclus urmatoarele
- cazare intermediara la Cannakale (70E pe noapte cu demipensiune) - 140 E adica
- ferry dus intors- aprox 30 E
- vignete bulgari -10 E (parca atat sunt)
- benzina - aprox 200 E (nu sunt sigur, dar am dat vreo 200 lire turcesti plus vreo 100 leva)
La un total rotunjind as zice aproximativ 400 E, deci as iesi pentru 9 zile (cu 2 zile in Cannakale) la 1200 E.
Alinuta a fost in alta zona unde preturile sunt mai mari, probabil era hotel de 5 stele, eu am stat la Club de vacanta clasa 1 (echivalent cu un 4 stele).
Nu imi dau seama ce a lipsit, dar noi am fost multumiti de raportul pret/calitate.
Anul trecut am fost in Bulgaria si am dat aproximativ aceiasi bani pe conditii mai proaste :)

Re: TURCIA - Antalya (si alte regiuni ale litoralului turces

Mesaj necititScris: Vin Oct 10, 2014 7:38 pm
de April
http://mae.ro/node/29193
Atenţionare de călătorie - Turcia
10.10.2014

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români asupra unor posibile manifestații stradale, în perioada 10 – 12 octombrie 2014, în zonele centrale ale marilor orașe, și a riscului apariției unor ciocniri violente între manifestanți, pe fondul opiniilor divergente privind modul de acțiune împotriva organizației teroriste Statul Islamic din Siria și Levant (ISIL).

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în Turcia să evite deplasările în zonele centrale și principalele piețe ale orașelor, să urmărească anunțurile postate pe site, precum și mass-media locală.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români să manifeste prudență în cazul în care sunt surprinși în imediata apropiere a unor manifestații de protest și să acorde atenție traseelor pe care se deplasează, respectând recomandările autorităților locale.