Pagina 1 din 1

Plimbari pe Dunare

Mesaj necititScris: Mar Mar 10, 2015 10:42 pm
de HHR
Stiu. Este impardonabil sa astept aproape trei sferturi de an pentru a deschide subiectul.
Braila este un paradis pentru pescarii amatori care ii stiu locurile si care vin aici pentru cate o mini vacanta de relaxare, liniste si fir intins. Insula Mare si Insula Mica a Brailei sunt unele dintre acele locuri speciale din tara care nu sunt pe cat de cunoscute ar trebui si poate ca este mai bine asa. Departe de puzderia de turisti, gratare si muzica tare, in Braila se poate veni pentru a gusta putin din farmecul Deltei fara a pleca prea departe de casa si fara a cheltui prea mult. http://blog.hotelguru.ro/ce-putem-face- ... e-brailei/
Imagine
Imagine
Una dintre cele mai importante zone agricole ale României este Balta Brăilei. Cuprinsă între cele doua braţe ale Dunării, Dunărea navigabilă ( braţul Cremenea) la vest şi Dunărea Veche (braţul Măcin) la est, a reprezentat una dintre cele mai importante unităţi hidrologice din lunca Dunării. Cu o lungime totală de aproximativ 60 km şi o lăţime de 23 km, Balta Brăilei însuma 99 mii ha. Daca la această suprafaţă se adaugă şi lunca inundabilă exterioară, atunci întreaga suprafaţă se ridică la peste 153mii ha. http://brailaturistica.ro/?q=node/35
Imagine
Imagine
Imagine
Nu insist prea mult; zona este minunata si merge bifata cu buget minimal. Daca sunteti amatori de pescuit s`a rezolvat si cu potolul sau, daca aveti ceva spirtoase in desaga si ghinion la pescuit, puteti face troc cu pescarii de meserie din balta.
Excursia poate fi cu vaporasul sau in regie proprie; deplasare pana in comunele Tichilesti; Tufesti sau Stancuta si se gaseste la orice ora un luntras care sa va treaca dincolo, pe partea cealalta ...... a Dunarii, cu tot cu cort, scule, famelion samd.
Imagine
Imagine
Imagine
Am bifat de 3 ori zona: de doua ori tura ca vaporul (atunci am facut fotografiile) si o data cu cortul, o saptamana, in salbaticie. :crazy:
Succes!

Re: Plimbari pe Dunare

Mesaj necititScris: Lun Mai 25, 2015 9:46 am
de April
La Portile de Fier I se va construi un lift pentru sturioni
si cate ceva despre Ada Kaleh
sursa: Libertatea, 17.05.2015

Re: Plimbari pe Dunare

Mesaj necititScris: Lun Mai 25, 2015 5:32 pm
de HHR
Din pacate insula au dat`o la fund desteptii ce ne`au condus 50 de ani.
http://www.historia.ro/exclusiv_web/gen ... -ada-kaleh