Pagina 7 din 10

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Dec 27, 2014 11:56 am
de April
Soţul către soţie:
- Excepţionale ciuperci. De unde ai reţeta?
- Dintr-un roman poliţist.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Ian 14, 2015 6:48 pm
de Ade
Cum se face orez "bob cu bob".
http://m.youtube.com/watch?v=xvQZAuCpO4o&feature=youtu.be

Damblagiuuuu, asta esti tu???? :shock:

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Lun Ian 19, 2015 12:18 am
de Ade

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mar Ian 27, 2015 7:38 pm
de Maria
Dolmadakia – sarmalute fara carne
30 foi de vita, 1 cana de orez, 1 ceapa, o legatura de ceapa verde, jumatate de cana de ulei, jumatate de legatura de marar, jumatate de legatura de patrunjel, jumatate de legatura de menta, 1 lamaie, 1 rosie, sare, piper.
Se pune orezul la inmuiat 1 ora. Il spalam si il stoarcem bine si stoarcem peste el lamaia. In jumatate din ulei calim la foc mic ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam orezul si amestecam bine. Punem si o cana de apa calda si fierbem 6-7minute. Adaugam sare, piper si verdeata. Punem si rosia data pe razatoare. Luam un distonocalm si incepem sa impachetam sarmalute cat mai mici.
Se pun sarmalutele una langa alta in cratita, punem restul de ulei peste ele, si apa cat aproape sa le acopere. Fierbem aprox 40 minute la foc mic, pana raman dolmadakile fara apa si doar cu un pic de ulei. Mie imi plac dupa 1-2 zile, reci de la frigider cu tzatziki.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 3:01 pm
de teo
Maria scrie:[b]Dolmadakia – sarmalute fara carne


si care-i diferenta intre dolmadakia si giaprakia :roll: ?

L.E.: lipsa cepei? parca in giaprakia n-am simtit gustul cepei. si erau cu iaurt deasupra nu cu tzatziki

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 4:27 pm
de HHR
Suna de`a dreptul vegan daca facem abstractie de tratamentul termic si lactate.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 6:24 pm
de teo
zilele astea m-am "perfectionat" in gatitul carnii de vita, unde pana acum dadeam rateuri.
am respectat cu sfintenie timpii si da, a iesit ca la carte. :angel:
antricot de manzat, de un deget si-un pic grosime, cu ceva grasime
30 minute "sedere" la temperatura bucatariei
15 minute "sedere" asezonat cu sare de mare grunjoasa si piper prospat macinat mare
3 minute prajit pe fiecare parte
10 minute "odihnire" pe un gratar sub folie de aluminiu
sosul facut din vechia romagna-eticheta nera si unt, turnat peste, demential
am testat o varianta si cu unt "batut" cu coaja de lamaie, rozmarin tocat, srae de mare grunjoasa, piper negru macinat si suc de lamaie si a iesit la fel de buna

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 6:48 pm
de Ade
Carnea ceva special, maturat, fezandat, descantat?

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 7:01 pm
de teo
nimic.
luata din auchan si "folositi" timpii exact. a iesit exact ca-n carti/emisiuni. tigaia super incinsa, o lingura de ulei de masline, cand fumega arunci carnea in ea si o prajesti exact 3 minute/parte(4 daca e mai groasa-tips: cand vezi bobite de sange ca iasa din ea, ala-i momentul sa o intorci)
iar sosul, in aceeasi tigaie in care ai prajit carnea, foloseste un brandy de calitate(cam 2-3 linguri/bucata de carne) cu care deglasezi tigaia, pui un cub mare de unt, putina sare si piper.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 7:04 pm
de Ade
teo scrie:nimic.
luata din auchan si "folositi" timpii exact. a iesit exact ca-n carti/emisiuni. tigaia super incinsa, o lingura de ulei de masline, cand fumega arunci carnea in ea si o prajesti exact 3 minute/parte(4 daca e mai groasa-tips: cand vezi bobite de sange ca iasa din ea, ala-i momentul sa o intorci)
iar sosul, in aceeasi tigaie in care ai prajit carnea, foloseste un brandy de calitate(cam 2-3 linguri/bucata de carne) cu care deglasezi tigaia, pui un cub mare de unt, putina sare si piper.

Merci! O sa incerc asa! Si eu am dat rateuri, mai ales cand am incercat sa o marinez... Ma gandeam sa iau din aia scumpa maturata si apoi tinuta in vid, dar la banii aia mai bine ma duc la un restaurant :twisted:

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 7:10 pm
de Maria
teo scrie:
Maria scrie:[b]Dolmadakia – sarmalute fara carne


si care-i diferenta intre dolmadakia si giaprakia :roll: ?


Pai daca eu am pus o reteta de "ceva" de unde sa stiu care-i diferenta dinte "ceva" si "un alt ceva"? :wtf:
Nu stiam ce sunt Yiaprakia, m-am uitat pe net, si da, sunt tot un fel de sarmalute.
Probabil ca in functie de diferite regiuni/culturi au nume si ingrediente diferite.
Eu pe alea le stiu si pe alea le fac.
Pofta buna!

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Feb 27, 2015 3:39 pm
de Mihaela
Maria ne spui cum ai pregatit caracatita? Multumesc

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Mar 18, 2015 7:13 am
de April
Zicală românească: "Câinele care latră, nu mușcă".
Zicală chinezească: "Câinele care latră, nu e suficient de bine prăjit".

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Mar 27, 2015 8:14 pm
de Ade
Ca tot se apropie sezonul, voi cum gatiti mielul? O reteta greceasca cine are? :shock:
http://www.jamilacuisine.ro/pulpa-de-miel-la-cuptor-reteta-video

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Mar 27, 2015 8:45 pm
de Maria
Eu fac ied la cuptor. Il las o noapte la frigider, uns cu lamaie, mustar si ulei de masline. Il acopar si il las la foc mic 2 ore si jumatate. Pe urma il dezbrac si il rumenesc.
Mananc in fiecare an, la o matusa de-a grecului ori umplut, ori la protap :crazy: