Pagina 8 din 10

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Mar 27, 2015 10:30 pm
de gabriel
teo scrie:nimic.
luata din auchan si "folositi" timpii exact. a iesit exact ca-n carti/emisiuni. tigaia super incinsa, o lingura de ulei de masline, cand fumega arunci carnea in ea si o prajesti exact 3 minute/parte(4 daca e mai groasa-tips: cand vezi bobite de sange ca iasa din ea, ala-i momentul sa o intorci)
iar sosul, in aceeasi tigaie in care ai prajit carnea, foloseste un brandy de calitate(cam 2-3 linguri/bucata de carne) cu care deglasezi tigaia, pui un cub mare de unt, putina sare si piper.

oau ce mai ploua in gura :crazy:
pana la toamna te perfectionezi si iti aduc un sortz de masterchef :D

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Mar 28, 2015 12:02 pm
de damblagiu
Ade scrie:Ca tot se apropie sezonul, voi cum gatiti mielul? O reteta greceasca cine are? :shock:


Io asa. E greceasca instalatia nu si reteta.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Apr 01, 2015 2:24 pm
de Ade

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Apr 01, 2015 2:27 pm
de florin04
Tarhon hai ca mai gasesti, dar cu macrisul e mai greu...

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Apr 01, 2015 2:33 pm
de damblagiu
[quote="Ade"]Sa trecem si la ciorba!
De care doriti, de fasole cu ciolan sau de legume(bolbotine)?

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Apr 01, 2015 2:38 pm
de Ade
damblagiu scrie:De care doriti, de fasole cu ciolan sau de legume(bolbotine)?

Oricare....mi-e o foameee :wtf:
Gasesc si macris...bio de la tara :D numa sa ma duc. Daca ma pun pe cercetat cred ca gasesc si in Obor :?:

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mie Apr 01, 2015 2:47 pm
de damblagiu
Ade scrie:Oricare....mi-e o foameee :


Si mie imi facuse gabriel o pofta cu scrumbiile lui la V. Tarnovo de mi se umflase tatele.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Vin Apr 03, 2015 12:10 pm
de Ade

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Apr 04, 2015 7:56 am
de Ade
Tot e de sezon...despre peste:
https://m.youtube.com/watch?v=zDz7ep6nIc4

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Apr 04, 2015 7:30 pm
de grace
Ade scrie:Cum se curata rodia :P

]

Merci, Ade, pana azi umpleam bucataria de rodie. Azi am curatat dupa metoda ta, nu am mai pierdut niciun sambure si s-a mentinut si bucataria curata.
.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Apr 04, 2015 8:37 pm
de Ade
grace scrie:
Ade scrie:Cum se curata rodia :P

]

Merci, Ade, pana azi umpleam bucataria de rodie. Azi am curatat dupa metoda ta, nu am mai pierdut niciun sambure si s-a mentinut si bucataria curata.
.

Super Grace! :thumbup:
Si la mine iesea un adevarat macel pana sa gasesc metoda asta :lol:

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Sâm Apr 04, 2015 8:49 pm
de April
Ade scrie:
grace scrie:
Ade scrie:Cum se curata rodia :P ]

Merci, Ade, pana azi umpleam bucataria de rodie. Azi am curatat dupa metoda ta, nu am mai pierdut niciun sambure si s-a mentinut si bucataria curata. .

Super Grace! :thumbup:
Si la mine iesea un adevarat macel pana sa gasesc metoda asta :lol:

o sa incerc si eu!
pana acum aplicam metoda de curatat - in castron cu apa

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mar Apr 07, 2015 1:31 pm
de Mihaela
Maria ne dai o reteta de galaktoboureko buna? Multumim!

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Mar Apr 07, 2015 4:37 pm
de Maria
Am facut o data dar a iesit prea bun si pe urma ma striga in somn: mananca-maaa, mananca-maaa!
E o bucatareasa care apare la un matinal, am mai facut mancare dupa retele ei, foarte ok: http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%84%CF%8 ... E%BA%CE%BF
Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta, 150 gr unt topit - pt foi.
Pentru crema: 2 l lapte, 4 oua, 6 galbenusuri, 200gr gris, 2 linguri de unt, vanilie, 200 gr zahar.
Pentru sirop: 700 gr zahar, 1/2 l apa, 1 baton de scortisoara, coaja de lamaie (nu rasa, ci intreaga).
Crema: punem laptele si zaharul intr-o cratita pe foc. Ouale si galbenusurile le batem si le amestecam cu grisul si vanilia. Luam 2 cani din laptele cald si punem putin cate putin si amestecand, in amestecul cu oua. Apoi turnam amestecul in cratita si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si punem cele 2 linguri de unt.
Ungem cu unt o tava. Punem o foaie de placinta, sa atarne spre exterior si o ungem cu unt. Punem urmatoarea foaie care sa atarne in cealalta parte si ea unsa cu unt. Continuam asa cu 9 foi. Punem crema peste foi. Acoperim cu capetele foilor de dedesubt si deasupra punem inca 3 foi - si ele unse cu unt si impungem capetele lor sub foile de jos. Portionam Galaktoburek-ul si il stripim deasupra cu putina apa. Coacem la 180 grade (ideal e sa aveti cuptor care coace si de sus) pentru o ora. Lasam sa se raceasca.
Pentru sirop se fierb la foc mic toate ingredientele aprox 8 minute. Scoatem coaja de lamaie si turnam usor, fierbinte peste galaktoburek-ul rece.
Sau te duci si iti iei unul de la cofetarie, ca altfel o sa vezi ca te striga si pe tine in somn.

Re: Retete culinare

Mesaj necititScris: Joi Apr 09, 2015 7:48 am
de Ade