Retete culinare

Restaurante, diete, retete etc.

Re: Retete culinare

Mesaj necititde April » Sâm Dec 27, 2014 11:56 am

Soţul către soţie:
- Excepţionale ciuperci. De unde ai reţeta?
- Dintr-un roman poliţist.
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9336
Membru din: Mie Ian 08, 2014 11:42 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 31063 times
Been thanked: 28916 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Mie Ian 14, 2015 6:48 pm

Cum se face orez "bob cu bob".
http://m.youtube.com/watch?v=xvQZAuCpO4o&feature=youtu.be

Damblagiuuuu, asta esti tu???? :shock:
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Lun Ian 19, 2015 12:18 am

Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Maria » Mar Ian 27, 2015 7:38 pm

Dolmadakia – sarmalute fara carne
30 foi de vita, 1 cana de orez, 1 ceapa, o legatura de ceapa verde, jumatate de cana de ulei, jumatate de legatura de marar, jumatate de legatura de patrunjel, jumatate de legatura de menta, 1 lamaie, 1 rosie, sare, piper.
Se pune orezul la inmuiat 1 ora. Il spalam si il stoarcem bine si stoarcem peste el lamaia. In jumatate din ulei calim la foc mic ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam orezul si amestecam bine. Punem si o cana de apa calda si fierbem 6-7minute. Adaugam sare, piper si verdeata. Punem si rosia data pe razatoare. Luam un distonocalm si incepem sa impachetam sarmalute cat mai mici.
Se pun sarmalutele una langa alta in cratita, punem restul de ulei peste ele, si apa cat aproape sa le acopere. Fierbem aprox 40 minute la foc mic, pana raman dolmadakile fara apa si doar cu un pic de ulei. Mie imi plac dupa 1-2 zile, reci de la frigider cu tzatziki.
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Maria
Consilier
 
Mesaje: 1013
Membru din: Mie Ian 29, 2014 5:53 pm
Has thanked: 15870 times
Been thanked: 8914 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Vin Ian 30, 2015 3:01 pm

Maria scrie:[b]Dolmadakia – sarmalute fara carne


si care-i diferenta intre dolmadakia si giaprakia :roll: ?

L.E.: lipsa cepei? parca in giaprakia n-am simtit gustul cepei. si erau cu iaurt deasupra nu cu tzatziki
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde HHR » Vin Ian 30, 2015 4:27 pm

Suna de`a dreptul vegan daca facem abstractie de tratamentul termic si lactate.
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Vin Ian 30, 2015 6:24 pm

zilele astea m-am "perfectionat" in gatitul carnii de vita, unde pana acum dadeam rateuri.
am respectat cu sfintenie timpii si da, a iesit ca la carte. :angel:
antricot de manzat, de un deget si-un pic grosime, cu ceva grasime
30 minute "sedere" la temperatura bucatariei
15 minute "sedere" asezonat cu sare de mare grunjoasa si piper prospat macinat mare
3 minute prajit pe fiecare parte
10 minute "odihnire" pe un gratar sub folie de aluminiu
sosul facut din vechia romagna-eticheta nera si unt, turnat peste, demential
am testat o varianta si cu unt "batut" cu coaja de lamaie, rozmarin tocat, srae de mare grunjoasa, piper negru macinat si suc de lamaie si a iesit la fel de buna
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Vin Ian 30, 2015 6:48 pm

Carnea ceva special, maturat, fezandat, descantat?
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Vin Ian 30, 2015 7:01 pm

nimic.
luata din auchan si "folositi" timpii exact. a iesit exact ca-n carti/emisiuni. tigaia super incinsa, o lingura de ulei de masline, cand fumega arunci carnea in ea si o prajesti exact 3 minute/parte(4 daca e mai groasa-tips: cand vezi bobite de sange ca iasa din ea, ala-i momentul sa o intorci)
iar sosul, in aceeasi tigaie in care ai prajit carnea, foloseste un brandy de calitate(cam 2-3 linguri/bucata de carne) cu care deglasezi tigaia, pui un cub mare de unt, putina sare si piper.
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Vin Ian 30, 2015 7:04 pm

teo scrie:nimic.
luata din auchan si "folositi" timpii exact. a iesit exact ca-n carti/emisiuni. tigaia super incinsa, o lingura de ulei de masline, cand fumega arunci carnea in ea si o prajesti exact 3 minute/parte(4 daca e mai groasa-tips: cand vezi bobite de sange ca iasa din ea, ala-i momentul sa o intorci)
iar sosul, in aceeasi tigaie in care ai prajit carnea, foloseste un brandy de calitate(cam 2-3 linguri/bucata de carne) cu care deglasezi tigaia, pui un cub mare de unt, putina sare si piper.

Merci! O sa incerc asa! Si eu am dat rateuri, mai ales cand am incercat sa o marinez... Ma gandeam sa iau din aia scumpa maturata si apoi tinuta in vid, dar la banii aia mai bine ma duc la un restaurant :twisted:
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Maria » Vin Ian 30, 2015 7:10 pm

teo scrie:
Maria scrie:[b]Dolmadakia – sarmalute fara carne


si care-i diferenta intre dolmadakia si giaprakia :roll: ?


Pai daca eu am pus o reteta de "ceva" de unde sa stiu care-i diferenta dinte "ceva" si "un alt ceva"? :wtf:
Nu stiam ce sunt Yiaprakia, m-am uitat pe net, si da, sunt tot un fel de sarmalute.
Probabil ca in functie de diferite regiuni/culturi au nume si ingrediente diferite.
Eu pe alea le stiu si pe alea le fac.
Pofta buna!
Avatar utilizator
Maria
Consilier
 
Mesaje: 1013
Membru din: Mie Ian 29, 2014 5:53 pm
Has thanked: 15870 times
Been thanked: 8914 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Mihaela » Vin Feb 27, 2015 3:39 pm

Maria ne spui cum ai pregatit caracatita? Multumesc
Fan inrait Masha and the Bear
Avatar utilizator
Mihaela
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 989
Membru din: Lun Feb 24, 2014 10:12 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1396 times
Been thanked: 3048 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde April » Mie Mar 18, 2015 7:13 am

Zicală românească: "Câinele care latră, nu mușcă".
Zicală chinezească: "Câinele care latră, nu e suficient de bine prăjit".
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9336
Membru din: Mie Ian 08, 2014 11:42 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 31063 times
Been thanked: 28916 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Vin Mar 27, 2015 8:14 pm

Ca tot se apropie sezonul, voi cum gatiti mielul? O reteta greceasca cine are? :shock:
http://www.jamilacuisine.ro/pulpa-de-miel-la-cuptor-reteta-video
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Maria » Vin Mar 27, 2015 8:45 pm

Eu fac ied la cuptor. Il las o noapte la frigider, uns cu lamaie, mustar si ulei de masline. Il acopar si il las la foc mic 2 ore si jumatate. Pe urma il dezbrac si il rumenesc.
Mananc in fiecare an, la o matusa de-a grecului ori umplut, ori la protap :crazy:
Avatar utilizator
Maria
Consilier
 
Mesaje: 1013
Membru din: Mie Ian 29, 2014 5:53 pm
Has thanked: 15870 times
Been thanked: 8914 times

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Gastronomie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori