Retete culinare

Restaurante, diete, retete etc.

Re: Retete culinare

Mesaj necititde HHR » Vin Sep 05, 2014 8:56 pm

Vegan Black Metal Chef: Pastageddon (reteta de weekend)
Proiectul "Vegan Black Metal Chef" - care ofera retete video ale unor preparate vegane, pe fundaluri sonore black metal, revine cu un nou episod, numai bun pentru a da idei gospodinelor pentru acest weekend (si nu numai).Astfel, in "Pastageddon" veti fi indrumati in pregatirea unei paste de avocado cu sos pesto si, ca bonus, veti fi invatati si cum sa realizati o pasta din rosii uscate.Retele delicioase, sanatoase, care nu va vor afecta emotional fiind "cruelty-free" (atat timp cat nu veti plange taind ceapa), sunt explicate pas cu pas, imbinand sonoritatile nordice si talentul culinar al autorului, intr-un ambient intunecat si, de ce nu, amuzant. Pofta mare! \m/
https://www.youtube.com/watch?v=zT_ZCP78VxY
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
HHR
Consilier
 
Mesaje: 4695
Membru din: Lun Iun 30, 2014 2:28 pm
Has thanked: 13980 times
Been thanked: 17547 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Sâm Oct 04, 2014 8:18 pm

Briose cu lamaie

Ingrediente:

=150 g unt
=150 g zahar pudra
=150 g faina
=3 oua
=coaja rasa de la o lamaie galbena
=coaja rasa de la o lamaie verde
=1 plic de praf de copt
=1 praf de sare

Pentru cei care doresc si Glazura:
=100 g zahar pudra
=150 ml lamaie

Mod de preparare:

1. Se mixeaza untul (la temperatura camerei sau putin incalzit) cu zaharul si, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare.

2. Se pun si faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, cojile rase ale celor 2 lamai (spalate foarte bine inainte) si sarea.

3. Se bat albusurile spuma tare (ca pentru bezea) si se adauga la final, amestecand usor (cu telul) numai de jos in sus. Se toarna in formele de hartie pentru briose, care se aseaza in tava speciala pt briose si se dau la copt (la foc mediu) pt 35-45 min.
Se scot din tava si se lasa la racit.

4. Pentru glazura, se amesteca energic sucul de lamaie si zaharul, pana se obtine un sirop mai gros. Se toarna imediat peste briose si se lasa sa se inchege.

Amprenta personala:
= am dublat cantitatile din reteta, obtinand astfel 18 briose mari (pe care le-am copt in cuptor) si 14 mici (pe care le-am copt cu ajutorul aparatului special pt briose, care se comercializeaza acum la Lidl);
= am adaugat in compozitie si o fiola de esenta de lamaie;
= pentru ca destinatia brioselor va fi in principal pachetelul de la scoala al fetelor, am renuntat la glazura de lamaie si le-am ornat cu fulgi de ciocolata neagra, adaugati brioselor inainte de a le introduce la cuptor.

Pofta buna!

Am si ceva foto, dar sa vedem daca gasesc vreuna cat de cat ok... :D

BRIOSE 2014 017.jpgBRIOSE 2014 021.jpgBRIOSE 2014 023.jpgBRIOSE 2014 025.jpgBRIOSE 2014 026.jpg
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Lun Oct 06, 2014 7:38 am

Din pacate, briosele noastre aproape ca s-au terminat... :(

Ce alte retete imi mai recomandati, caci azi-maine sigur trebuie sa le mai fac si altceva fetelor pt la scoala?
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Lun Oct 06, 2014 8:57 am

Poate va tenteaza o varianta sarata, la noi a avut mare succes la intreruperea de motz :lol: : http://www.caietulcuretete.com/2013/07/briose-pizza.html?m=1

Sau ceva de sezon: http://www.teoskitchen.ro/2013/10/muffins-cu-dovleac-pentru-halloween.html
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde kerkyra » Lun Oct 06, 2014 10:03 am

Alinuta scrie:Din pacate, briosele noastre aproape ca s-au terminat... :(

Ce alte retete imi mai recomandati, caci azi-maine sigur trebuie sa le mai fac si altceva fetelor pt la scoala?


Daca vrei tot briose, uite o reteta care se face repede, ies pufoase si se pastreaza asa (daca rezista :) )

BRIOSE CU IAURT
Ingrediente: 4 oua, 1 pahar mare de iaurt (400 g, Campina sau Covalact), zahar (1/2 din paharul de iaurt care va fi masura), ulei (1/2 din masura), 1 praf de copt (Ruff), faina (1 masura plina).
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi iaurtul, uleiul, praful de copt si faina. Se poate pune ciocolata sau gem. Se pune compozitia in forme si se coc briosele.

Si aici poti pune diverse: bucati de ciocolata, fructe confiate (eu pun merisoare, smochine, mango cubulete etc)

Si mai am o reteta, si eu sunt fan briose, se fac repede si sunt bune si la serviciu, nu doar la scoala :)
Ultima oară modificat de kerkyra pe Lun Oct 06, 2014 10:10 am, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
kerkyra
Fan Thassos
 
Mesaje: 240
Membru din: Joi Ian 09, 2014 1:12 pm
Localitate: Craiova
Has thanked: 290 times
Been thanked: 1640 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Lun Oct 06, 2014 10:09 am

Eu m-am gandit sa le pun pe deasupra niste fulgi de migdale si sa amestec in compozitie bucati de ciocolata.
Mie mi-ar fi placut sa adaug afine, insa nu sunt pe gustul mimozelor, mai ales ca, uneori, acestea coloreaza si zona din jurul lor de zici ca-s altceva.... :D .
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Lun Oct 06, 2014 10:24 am

kerkyra scrie:BRIOSE CU IAURT

Cam cate briose ies din cantitatile astea???
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde kerkyra » Lun Oct 06, 2014 11:34 am

Daca tin bine minte, cred ca doua serii, adica 24 buc . Sper sa nu ma insel, mai am o reteta pe care o fac si sper sa nu incurc.
Avatar utilizator
kerkyra
Fan Thassos
 
Mesaje: 240
Membru din: Joi Ian 09, 2014 1:12 pm
Localitate: Craiova
Has thanked: 290 times
Been thanked: 1640 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Tsunami » Mie Noi 05, 2014 10:02 pm

Alinuta scrie:
AlinE scrie:pune si 200 ml vin rosu.

Am mai incercat si tot talpa era...
Asa ca acum pastram vinul pentru dupa ce-om lua-o de pe gratar! ;)


carnea depinde din ce parte a corpului este
pentru gratar, cauta vrabioara, sau in iengleza, tenderloin.
n-o tii mult pe gratar, in asa fel incat sa fie roz la mijloc.

francezii doar o ating de gratar, mie imi place medium sau medium-well, dar sa fie roz la mijloc
Tsunami
 
Mesaje: 43
Membru din: Mar Iul 29, 2014 8:49 am
Localitate: Michigan
Has thanked: 30 times
Been thanked: 74 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Ade » Lun Noi 10, 2014 9:53 am

Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Ade
Consilier
 
Mesaje: 1335
Membru din: Dum Feb 23, 2014 5:54 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9587 times
Been thanked: 9035 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Mie Noi 12, 2014 8:29 pm

...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde AlinE » Lun Noi 17, 2014 1:30 pm

Pastrav cu smantana.

la 3 pastravi medii (250-300 gr fiecare), dupa ce i-am prafuit cu ceva condimente de peste, i-am prajit in tigaie cu putin ulei de masline, apoi am folosit 3-4 catei de usturoi taiati marunt, o mana de marar+patrunjel si cateva frunzulite (ideal proapete) de tarhon si bineinteles smantana (se poate folosi si normala nu trebuie musai din cea de gatit) am folosit undeva la 250 g smantana 24% grasime (pentru cei trei pastravi). Am uitat sa pun ceapa verde, dar merge si fara. toate ingredientele le-am adaugat in tigaie langa cei 3 pesti deja prajiti si le-am zapacit in tigaie pentru inca 15 minute la foc mic.
Hunter

Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic. E. BURKE
Avatar utilizator
AlinE
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1553
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:48 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 725 times
Been thanked: 3058 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Lun Dec 01, 2014 1:45 pm

hai maaa, las-o 'n fasole de treaba! cu curry maaa? :cry:
http://www.evzmonden.ro/petru-buica-cas ... vz-monden/
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde April » Lun Dec 01, 2014 3:56 pm

teo scrie:hai maaa, las-o 'n fasole de treaba! cu curry maaa? :cry:
http://www.evzmonden.ro/petru-buica-cas ... vz-monden/

e reteta traditionala, din mosi stramosi, bineinteles ca e cu curry
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9335
Membru din: Mie Ian 08, 2014 11:42 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 31062 times
Been thanked: 28914 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde damblagiu » Lun Dec 01, 2014 4:09 pm

April scrie:e reteta traditionala, din mosi stramosi, bineinteles ca e cu curry


Nu mai stiti reclamele de pe vremea lui ceasca!? NICI O MASA FARA CURRY
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6884
Membru din: Mar Ian 07, 2014 9:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 14827 times
Been thanked: 21175 times

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Gastronomie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori