Prajitura Figaro Intre doua postari, am facut rapid o prajitura simpla, destul de economica si foarte, foarte spornica:
Prajitura Figaro.
Este preferata fetelor mele, fiind o combinatie reusita de blat fraged, gem dulce-acrisor si bezea cu nuci prajite (plus ca nici nu risca sa li se topeasca vreo crema prin ghiozdan
).
Gasiti reteta in atasament:PRAJITURA FIGARO.doc
Daca imi permiteti, am sa va dau si unele mici "ponturi"
:
1) incepeti prepararea prajiturii cu prajirea nucilor, racirea, apoi macinarea lor;
2) continuati sa radeti coaja de la o lamaie, apoi sa bateti bine albusurile spuma cu zaharul (ca pentru bezea);
3) abia dupa toate acestea va ocupati de aluat;
4) nuca macinata si coaja de la lamaie le adaugati la sfarsit, incorporandu-le usor in bezea cu o spatula sau un tel;
5) este de preferat un gem dulce-acrisor (de caise sau prune);
6) tava de copt sa fie una dreptunghiulara (tava de prajituri);
7) si nu uitati sa folositi hartia de copt, care se fixeaza mai bine pe tava daca aceasta e unsa din loc in loc cu putina margarina.
Sa aveti pofta!