kerkyra scrie:Arata tare bine, Alinuta, dar foile de bezea... ies bine? Ca eu am o problema cu foile tip bezea.
Asta e partea cea mai simpla...
Pt ca toata compozitia pt blat se toarna intr-o singura tava tapetata cu hartie de copt (si nu pe dosul tavii, ca la alte prajituri).
Eu am folosit o tava din aceea de placinta si nu dreptunghiulara (pt prajituri).
Daca se tine la cuptor exact cat scrie in reteta (respectiv 35 de min) se coace suficient de bine cat sa nu puna probleme mai tarziu.
Dupa ce se raceste un pic se taie in 2 parti egale (eu le-am masurat cu un metru de tamplarie pe care il aveam in bucatarie ), se indeparteaza hartia de copt si gata foile!!!
Mai greu e cu crema: eu pe prima am aruncat-o!
Abia a doua mi-a iesit bine si nu mi s-a mai taiat.
La "bain marie" cred ca exista un punct de fierbere care nu trebuie depasit.
E o chestie de experienta pana la urma, dar si de noroc...