Retete culinare

Restaurante, diete, retete etc.

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Dum Ian 26, 2014 5:57 pm

Haideti sa nu ne "ratacim" printre calcule, ci sa ramanem la placerea de a gati, dar mai ales de a savura un preparat delicios... ;)

Let's be GOURMET!!!
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde AlinE » Dum Ian 26, 2014 6:26 pm

si produsul final ... pofta buna!

DSC_0022.JPG
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Hunter

Pentru ca răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic. E. BURKE
Avatar utilizator
AlinE
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1553
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:48 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 725 times
Been thanked: 3058 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde sil200 » Dum Ian 26, 2014 10:27 pm

Mi-ati facut ziua frumoasa.N-am mai ras de mult in hohote.Voi fi pe receptie si week-end-ul urmator.
Multumesc!
sil200
Fan Thassos
 
Mesaje: 189
Membru din: Mie Ian 22, 2014 11:51 am
Has thanked: 267 times
Been thanked: 896 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde eugenm » Dum Ian 26, 2014 10:35 pm

Poate ne dezvalui si vreo reteta ... Ceva asa din Mumbai ;) ?
eugenm
Fan Thassos
 
Mesaje: 332
Membru din: Mie Ian 15, 2014 8:40 pm
Has thanked: 2265 times
Been thanked: 1585 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Mie Ian 29, 2014 12:34 pm

Vreau sa va recomand cu mare caldura un blog culinar, din care ma inspir de foarte multa vreme :) : http://www.laurasava.ro/

Am testat fff multe retete de acolo, care mi-au iesit impecabil, gratie explicatiilor foarte amanuntite (insotite de poze sugestive) si secretelor pe care autoarea a binevoit sa le impartaseasca cu noi.

In cele ce urmeaza, am sa va recomand o reteta de fursecuri delicioase (ideale pentru pachetelul de la scoala al copiilor), pe care intentionez sa o pun in practica azi (oare pt a cata oara? ;) ):

http://www.laurasava.ro/2010/10/04/furs ... lata-alba/

Daca sunteti o familie mai mare de 2 persoane, ar fi ideal sa dublati cantitatile din reteta (rezultand cam 3 tavi de fursecuri, aprox. 55-60 buc).
Si, ca un artificiu, puteti folosi atat ciocolata alba, cat si din cea cu lapte sau neagra (eu folosesc cate una din fiecare).

Spor la "prajiturit"! :wave:
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Joi Ian 30, 2014 5:12 pm

:) Reteta rapida de...

Chec ''ca la mama acasa''

Ingrediente:

8 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina
1 cana de ulei
2 linguri de cacao
coaja rasa de la o lamaie
4-5 nuci (maruntite)
esenta de vanilie sau/si de lamaie (dupa preferinta)
ulei si faina pentru tapetat forma de chec

Mod de preparare:

Se rade coaja de la o lamaie, se maruntesc cateva nuci si se tapeteaza o forma de chec cu ulei (cu ajutorul unui servetel) si faina.

Se bat albusurile spuma (ca pentru bezea) cu ajutorul unui mixer. Apoi se incorporeaza zaharul, putin cate putin.
Galbenusurile se amesteca si ele bine intr-o cana, apoi se adauga in compozitie, cu ajutorul unui tel, prin miscari de rasturnare (e foarte important sa nu se ''taie'' albusul).
La fel se incorporeaza faina si uleiul, la sfarsit adaugandu-se esentele si coaja de lamaie.

Se toarna compozitia in forma de chec (eu am folosit una Guguluf ;) ), pastrandu-se 1/4 din ea, pe care o amestecam cu cacaoa.
Apoi o adaugam si pe aceasta in tava, amestecand usor cu varful unei furculite, pentru a-i da checului un aspect marmorat.
Presarati nucile pe deasupra si introduceti compozitia la cuptor (la o temperatura medie) pentru aproximativ 40 min.

E o reteta ideala pentru atunci cand ne aflam in criza de timp, dar totusi ne dorim un desert bun si spornic pe masa! :thumbup:
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde kerkyra » Joi Ian 30, 2014 8:24 pm

Alinuta, super blogul culinar recomandat de tine! In mod sigur voi incerca cate ceva in acest week end, imi place sa caut si sa experimentez retete noi.
Avatar utilizator
kerkyra
Fan Thassos
 
Mesaje: 240
Membru din: Joi Ian 09, 2014 1:12 pm
Localitate: Craiova
Has thanked: 290 times
Been thanked: 1640 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde eugenm » Lun Feb 03, 2014 8:46 pm

eugenm scrie:Va impartasesc o reteta "furata" de la gazda noastra din Rio de Janeiro (de unde ne-am intors recent) :

Bolinho de Chuva :
1. Intr-un bol nu foarte mare puneti cca 150g faina ;
2. Adaugati o lingurita de praf de copt ;
3. Mai puneti doua linguri de zahar pudra (sau mai mult daca va place mai dulce) ;
4. Si un varf de sare dupa care omogenizati bine ;
5. Incepeti cu patru-cinci linguri de lapte si amestecati bine ;
6. Continuati sa adaugati lapte, omogenizand bine compozitia, pana cand obtineti o consistenta usor lichida (trebuie sa cada de pe lingura ca si cand ar fi miere) ;
7. Taiati o banana bine coapta in rondele de cca 1 cm grosime si pe acestea in jumatate (sau in sferturi) ;
8. Incingeti intr-o tigaie 2-3 degete de ulei de floarea soarelui ... Aveti grija focul trebuie sa fie mediu astfel incat uleiul sa nu fie foarte incins altfel "gogoselele" se vor arde ;
9. Luati cu lingura o bucata de banana si aruncati-o in compozitie astfel incat sa fie acoperita complet de aceasta ;
10. "Pescuti" tot cu lingura bucata de banana dar si ceva compozitie ;
11. "Scurgeti" usor continutul lingurii in uleiul incins astfel incat sa obtineti o mica gogoasa in care sa fie bucata de banana ;
12. Nu trebuie lasat mult (maxim un minut) si se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa maxim un minut dupa care se scoate si se pune pe un servet de hartie pentru a inlatura uleiul in exces ;
13. Pe o farfurie separata amestecati zahar alb granulat (dar granulatia sa fie fina) cu praf de scortisoara ;
14. Tavaliti gogoasa prajita prin amestecul de zahar si scortisoara si mancati cat este cald !

O sa fiti surprinsi de gust ... Amestecul de gusturi, banana cu scortisoara si zahar, este nemaipomenit !

Daca este cineva interesat am sa detaliez reteta de mai sus cu poze !



Cam asa arata proaspat pregatite :
eugenm
Fan Thassos
 
Mesaje: 332
Membru din: Mie Ian 15, 2014 8:40 pm
Has thanked: 2265 times
Been thanked: 1585 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Dum Feb 23, 2014 10:57 am

O alta reteta de desert ultra-rapid, spornic si economic este... :thumbup:

PRAJITURA CU MERE

Ingrediente:

1 kg mere (rase si scurse bine)
4 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
2-3 lingurite de scortisoara (dupa gust)
1 lingurita (cu varf) de bicarbonat (stins in lamaie/otet)
1 mana de nuci (taiate marunt)

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.
Se lasa la cuptor pt aprox. 35-40 min, la foc mediu.
In timp ce se coace, se prepara glazura:

Glazura:

1/2 pachet de unt
6 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de apa

Toate acestea se fierb pe foc mic, pana se topeste zahatul si se toarna peste prajitura, atunci cand aceasta se scoate din cuptor.
Se poate orna cu nuca de cocos razuita sau nuca macinata (dupa preferinta).
Se taie cand se raceste.

Pont: ;)

Aceasta glazura poate fi considerata una "universala", in sensul ca m-a scos de multe ori din incurcatura, atunci cand am avut nevoie pt alte prajituri si nu aveam la indemana ciocolata menaj pentru topit sau frisca lichida (asa cum "cereau" retetele respective).
Plus ca reusita ei este garantata de fiecare data!!!
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Joi Feb 27, 2014 3:15 pm

Pt. ca tot se apropie week-endul, va propun o reteta delicioasa de CARTOFI FRANTUZESTI (sau gratinati)!!!

Cartofi frantuzesti.doc

Sa aveti pofta! :thumbup:
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Sâm Mar 22, 2014 2:45 pm

TARTA CU MERE, CU ALUAT CROCANT (DE POST) :P

Tarta cu mere.jpg

Pentru aluatul crocant:

= 400g faina
= 200g margarina (sau unt pentru cei care nu si-o doresc pentru post)
= 4 linguri zahar
= 5-6 linguri apa rece
= 1 esenta de vanilie

Pentru umplutura:

= 1 kg mere taiate cubulete
= zahar si scortisoara dupa gust

Mod de preparare:

Merele taiate cubulete se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul (fara grasime!!!).

Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece si esenta de vanilie, pana rezulta o bila de aluat elastic.
Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider pentru 30 minute.

2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se adauga umplutura de mere si din restul de aluat se face un "grilaj" care se pune deasupra.
Cei care nu tin post, pot unge "grilajul" cu un galbenus de ou.
Apoi se da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Pofta buna! :thumbup:
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde teo » Mar Mar 25, 2014 5:35 pm

Ade scrie:Tre' sa ne zici si reteta, sa ne mai treaca necazu ratarii de acu 15 ani :lol:


Gigantes tou fournou

cantități după ochi:
Ingrediente:
- fasole gigant, am folosit la conservă, gata fiartă
- ceapă roșie, morcovi, țulpină de țelină, roșii zemoase, roșii uscate
- cuburi de roșii la conservă, brânză feta, pătrunjel, mărar, oregano, ardei iute
- sare, piper, zahăr, boia iute, scorțișoară,foi de dafin, ulei de măsline
Preparare:
Intr-o cratiță am pus la încins uleiul de măsline. Am călit ceapa tăiată rondele până a devenit sticloasă. Am adăugat morcovii tăiați rondele, ardeiul iute și tulpina de țelina tăiate mărunt pe care le-am lăsat până s-au înmuiat, după care am adăugat puțină boia iute și frunzele de dafin. Roșiile, le-am opărit, le-am curățat de coajă, le-am tăiat cuburi și le-am adăugat în cratiță. Am lăsat puțin să scadă după care am adăugat cuburile de roșii conservate, roșiile uscate, o mână de pătrunjel și mărar proaspăt tocate. Am adăugat niște zahăr sa scadă aciditatea roșiilor și-am asezonat cu sare, piper și scorțișoară. Am lăsat la foc potrivit sa scadă după care am adăugat fasolea. Am amestecat totul după care am pus cratița în cuptorul preîncălzit si-am lăsat-o vreo două ore la 180 de grade. Zeama roșiilor o să scadă, iar deasupra o să se formeze o crustă. După ce scade, am adăugat feta tăiată bucățele, am amestecat ușor să nu se zdrobească fasolea și-am mai lăsat cinci minute la cuptor. La final adaugi restul de pătrunjel și mărar.
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde Alinuta » Sâm Apr 26, 2014 2:13 pm

PRAJITURA CU BLAT DE BEZEA SI CREMA DE NESS

DSC_0106.JPG

Este una din prajiturile mele preferate, pe care am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale (fotografia de mai sus e ceva mai veche ;) )...

Sper sa va placa si voua! :thumbup:
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde kerkyra » Sâm Apr 26, 2014 7:15 pm

Arata tare bine, Alinuta, dar foile de bezea... ies bine? Ca eu am o problema cu foile tip bezea.
Avatar utilizator
kerkyra
Fan Thassos
 
Mesaje: 240
Membru din: Joi Ian 09, 2014 1:12 pm
Localitate: Craiova
Has thanked: 290 times
Been thanked: 1640 times

Re: Retete culinare

Mesaj necititde gabriel » Sâm Apr 26, 2014 7:19 pm

alinuta123 scrie:PRAJITURA CU BLAT DE BEZEA SI CREMA DE NESS

DSC_0106.JPG

Este una din prajiturile mele preferate, pe care am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale (fotografia de mai sus e ceva mai veche ;) )...

Sper sa va placa si voua! :thumbup:

sa ne aduci la urmatoarea intalnire ca o intrec pe bebelina la baloseala si nu mai imi creste nici un dinte :crazy:
o sa ne placa daca ne aduci :P
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1403
Membru din: Joi Ian 23, 2014 11:10 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9813 times
Been thanked: 4268 times

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Gastronomie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 62 vizitatori


cron