Pagina 1 din 1

Lecții de viata!

Mesaj necititScris: Sâm Apr 28, 2018 11:06 am
de gabriel
LECȚIE DE VIAȚĂ DE LA UN COPIL...ŞI UNGUR!

Vasile Popan, un tânăr din judeţul Maramureş stabilit în Cluj-Napoca, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie şi o relatare a unei întâmplări cu un copil în rol principal. Vasile Popan povesteşte că vărul său l-a găsit lângă maşina sa pe un băiat care stătea jos, părând că a căzut cu trotineta. În realitate, copilul, care a lovit din greşeală stopul maşinii, îl aştepta pe proprietar pentru a plăti paguba şi pentru a-şi repara greşeala.

„Aştepta cuminte, iar în mânuţa lui erau 120 lei şi mai avea câteva monede a câte 10 bani şi 50 bani. Voia să işi dea toţi banii, nu să fugă, la fel ca adulţii care lovesc o maşină şi mai au permis de conducere! Vreau să vă spun că acel stop era spart deja şi necesita schimbat de către mine, dar acest copil nu a plecat fără să îşi plătească greşeala făcută. Verişorul meu l-a ridicat de jos şi i-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru lecţia acordată de un copil unui adult şi, bineînţeles, bănuţii au rămas la copilaş. Sunt convins că aceşti bănuţi au fost economisiţi pentru a putea cumpăra ceva din ei pentru că este un copil!”, a scris Vasile Popan


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Lecții de viata!

Mesaj necititScris: Dum Apr 04, 2021 3:48 pm
de damblagiu
Mă uit la rezistenții noștri. Până acu' ceva timp alergau să nu le fure Dragnea justiția. Acum aleargă să nu-i omoare covidu. Îmi imaginezi o cursă de ogari unde câinii aia aleargă după o piele de iepure trasă cu sfoara. Ce ar gândi, privindui, un câine comunitar crescut în realitatea cotidiană, care traversează pe la trecerea de pietoni pe culoare verde a semaforului!?

Re: Lecții de viata!

Mesaj necititScris: Sâm Apr 10, 2021 6:25 pm
de damblagiu
Acu' ceva vreme au ars niște oameni în spital. Groaznic. Niște oameni care auzeau, vedeau, dar nu se puteau mișca. Practic erau spectatori la propria incinerare. A doua zi a fost aruncată pielea de iepure, un sugar a murit în timpul procesiunii botezului. Imediat s-au repezit să alerge dupa ea. Mă întreb ce piele de iepure vor arunca acum, când a ieșit la lumina că au înmormântat mii de oameni dezbracați. Nu înțeleg cum cineva poate lua o asemenea hotarare și nici, dacă știau, cum au acceptat așa ceva copii persoanelor respective. În concluzie, pregatiți-vă iphonele, creierul comun, ca să știți la ce să vă repeziți

Re: Lecții de viata!

Mesaj necititScris: Vin Ian 14, 2022 5:59 pm
de pozeDECAT
Oare politistii aia care se ocupau de Bolintin Vale erau descendentii politistilor de la Hadareni? Ca pare ca politia nu participa deloc la lectiile vietii ... Din pacate, trebuie sa recunoastem ca in vremea militiei ar fi fost de negandit sa se intample cacanarii din astea din partea unora "fara ocupatie" pentru ca se scotea de la codul penal chestia aia cu vagabondajul, care venea din codul penal din 1936, care lucra cu o lege din 1921 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/28172) ... "Fapta persoanei care nu are locuinţă statornică şi nici mijloace de trai şi care, deşi are capacitate de a munci, nu exercită în mod obişnuit o ocupaţie sau profesie, ori nu prestează nici o altă muncă pentru întreţinerea sa, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 ani."
Bine ca s-a abrogat ( https://www.juridice.ro/120708/reincriminarea-infractiunii-de-vagabondaj-ar-fi-utila.html ) ce in 1921 era legal ...
1921: "Orice individ apt pentru munca, dovedit culpabil de vagabondaj sau cerşetorie în sensul acestei legi, va fi supus la pedeapsa colonizarii pentru munca dela 5 zile la o luna.
Pedeapsa va fi executată la o colonie de muncă ori în arestul poliţiei sau al primăriei comunei unde s-a săvârşit infracţiunea.
În timpul pedepsei cel condamnat va fi scos zilnic la munca ce necesita maturatul, spalatul şi reparatul strazilor, maturatul şi întreţinerea gradinelor sau localurilor primăriei sau alte autorităţi publice hotărâte de primar sau în lucrări de utilitate publică.
În tot acest timp primarul sau aceia în interesul cărora se prestează munca va îngriji de cele cuvenite condamnatului în raport cu munca depusa.
Ministerul public e în drept a supraveghea îndeplinirea acestei dispoziţiuni."
.