Chiar am luat de la targul de turism o carticica f frumoasa despre Kavala, orasul care mie imi place fff mult. Cartea este in engleza dar o sa va scot cateva detalii despre kavala si locuri de vizitat (unele denumiri le voi lasa in engleza, suna mai bine

)
Kavala este ca o intoarcere in timp, o experienta unica de care cu siguranta te vei bucura. Opriti-va pt un moment pt a admira fortareata construita in amfiteatru, Imaret-ul, strazile pavate, frumoasele cladiri neoclasice, interactiunea dintre soare si mare, plajele si farul. Apoi, gradual, pas cu pas stabiliti-va itinerariul.
Ce puteti vizita in Kavala:
- Imaret, este un complex din vremea Imperiului Otoman si este un exemplu clasic de arhitectura islamica si aproape singurul edificiu care a supravietuit intact in oras. A fost construit intre 1817 si 1821 de catre Mohamed Ali, fondatorul ultimei dinastii din Egipt. A servit ca seminar musulman si pensiune. Din 2004 este un hotel luxos.
- Mohamed Ali's "Konak" - putin mai jos fata de Imaret exista piata Mohamed Ali. Pe partea stanga exista o casa, care este cea mai mare si bine proiectata pensiune din vecinatatea Panagiei. Afara se afla o statuie din bronz reprezentand un barbat calare. Aceasta casa functioneaza ca si centru cultural si de divertisment.
- Fortareata din Kavala (The Kavala Fortress)
- Panagia Church si Lighthouse - ofera o priveliste splendida
- The Kamares (Arches) - contruit de Suleiman Magnificul in jurul anului 1530. Are 280 m lungime si 60 de arce (bolti) in 4 marimi diferite. A servit ca apeduct pt a aduce apa in oras
- Halil Bey Complex - contine o moschee, o minareta si o medresse
- The municipal tobacco warehouse
- The Lazarist monastery
- The Arheological Museum of Kavala
- The municipal folk museum
- the Tobacco Museum
- historical and ethnological museum of the Greeks of Cappadocia
- The Philippi Archeological Museum
- Ancient Theatre
- Dikili Tash
- plaje frumoase cu apa cristalina si nisip: Klamitsa beach, Batis beach, Toska beeach, Palio beach, Perigiali Beach, Rapsani
The Palia Kavala path
- The Kavala Forest
- Paths on Mt. Pangeo
Si ar mai fi multe dar o sa mai revin

Va pun si cateva poze din experienta mea in kavala, un loc de care m-am indragostit.
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.